Ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό που αξιοποιεί τα σταφύλια. Ταιριάξει εξαιρετικά πλάι σε ένα ποτήρι καλά κρυωμένο Sauvignon Blanc.
Υλικά
- 6 χοντρές φέτες από ψωμί ολικής άλεσης
- 500γρ. κατσικίσια φέτα, σε 6 φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200γρ. καρυδόψιχα
- 300γρ. ρόγες από άσπρο σταφύλι
- 200γρ. ρόγες από μαύρο σταφύλι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- θυμάρι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μπλεντεράκι πολτοποιείτε καλά τις σκελίδες του σκόρδου με το ελαιόλαδο. Αλείφετε με το μίγμα τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω σας για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τις ρόγες του σταφυλιού. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με δυο τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι και αφήνετε τα σταφύλια να κρυώσουν.
Βήμα 3
Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού και από πάνω τις φέτες του κατσικίσιου τυριού. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, μοιράζετε τα σταφύλια και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Βήμα 4
Σερβίρετε τις μπρουσκέτες σαν ορεκτικό μαζί με ένα ποτήρι καλά κρυωμένο Sauvignon Blanc.