mprousketes-mikri
clock icon
15'

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σταφύλια

Υλικά

  • 6 χοντρές φέτες από Ψωμί ολικής άλεσης
  • 500γρ. Λευκό κατσικίσιο τυρί σε άλμη Νώμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. καρυδόψιχα
  • 300γρ. ρόγες από άσπρο σταφύλι
  • 200γρ. ρόγες από μαύρο σταφύλι
  • 1 κουτ. σούπας Βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • θυμάρι για το πασπάλισμα

Ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικόπου αξιοποιεί τα σταφύλια. Ταιριάξει εξαιρετικά πλάι σε ένα ποτήρι καλά κρυωμένο Sauvignon Blanc.

Σε μπλεντεράκι πολτοποιείτε καλά τις σκελίδες του σκόρδου με το ελαιόλαδο. Αλείφετε με το μίγμα τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω σας για 5 λεπτά.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τις ρόγες του σταφυλιού. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με δυο τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι και αφήνετε τα σταφύλια να κρυώσουν.

Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού και από πάνω τις φέτες του κατσικίσιου τυριού. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, μοιράζετε τα σταφύλια και πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπλεντεράκι πολτοποιείτε καλά τις σκελίδες του σκόρδου με το ελαιόλαδο. Αλείφετε με το μίγμα τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω σας για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τις ρόγες του σταφυλιού. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με δυο τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι και αφήνετε τα σταφύλια να κρυώσουν.

Βήμα 3

Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού και από πάνω τις φέτες του κατσικίσιου τυριού. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, μοιράζετε τα σταφύλια και πασπαλίζετε με το θυμάρι.