Φτιάχνουμε μπρουσκέτα με φασόλια, αυγό και αβοκάντο για ένα απόλυτα υγιεινό brunch που θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί brioche ή τσιαπάτα ολικής αλέσεως
- 4 φρέσκα αυγά αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα ποσέ
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- 20 γρ. ντοματίνια
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 αβοκάντο
- 1 χούφτα φρέσκα ελληνικά ντοματίνια, χοντροκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ, τον χυμό
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Για την μπρουσκέτα
Για το γουακαμόλε
Για τα μαυρομάτικα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαυρομάτικα: Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 5′ από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα καθαρό νερό και βράζουμε τα φασόλια για άλλα 20′. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Γουακαμόλε: Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε καλά με πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Σύνθεση: Λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί με το γουακαμόλε. Τοποθετούμε από πάνω από ένα αυγό ποσέ και μαυρομάτικα φασόλια. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, ντοματίνια και ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.