Αυτά τα μπιφτέκια παντζαριού δεν απογοητεύουν ποτέ κανέναν ακόμα και όσους αγαπούν τα μπιφτέκια από κρέας. Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. παντζάρια σε βάζο, στραγγισμένα
- 400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- μια μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο και μέντα
- 1 κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ξεφλουδισμένο και τριμμένο καρότο
- 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδου
- 1 μεγάλο αυγό ή 2 μεσαία
- 40 γρ. πόριτζ βρώμης
- 1 κουτ. σούπας λάδι
- χυμός από ½ λεμόνι
- 150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
- σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων
- αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε
- ψωμάκια μπριός χωρίς σουσάμι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Στεγνώνουμε τα παντζάρια με χαρτί κουζίνας — δεν θέλουμε τα μπιφτέκια πολύ νωπά.
Βήμα 2
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι εκτός από τη φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε τα μπιφτέκια με το λάδι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μέσα σε ψωμάκια μπριός με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Νέιθαν Άνθονι: Air Fryer 80 συνταγές για γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.