mpiftekia_pantzariou_anoigma
clock icon
30'

Μπιφτέκια παντζαριού στη φριτέζα αέρος

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. παντζάρια σε βάζο, στραγγισμένα
  • 400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • μια μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο και μέντα
  • 1 κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ξεφλουδισμένο και τριμμένο καρότο
  • 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μεσαία
  • 40 γρ. πόριτζ βρώμης
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων
  • αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε
  • ψωμάκια μπριός χωρίς σουσάμι, για το σερβίρισμα

Αυτά τα μπιφτέκια παντζαριού δεν απογοητεύουν ποτέ κανέναν ακόμα και όσους αγαπούν τα μπιφτέκια από κρέας. Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.

Στεγνώνουμε τα παντζάρια με χαρτί κουζίνας — δεν θέλουμε τα μπιφτέκια πολύ νωπά.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι εκτός από τη φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε τα μπιφτέκια με το λάδι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μέσα σε ψωμάκια μπριός με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Νέιθαν Άνθονι: Air Fryer 80 συνταγές για γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στεγνώνουμε τα παντζάρια με χαρτί κουζίνας — δεν θέλουμε τα μπιφτέκια πολύ νωπά.

Βήμα 2

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι εκτός από τη φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε τα μπιφτέκια με το λάδι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μέσα σε ψωμάκια μπριός με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Νέιθαν Άνθονι: Air Fryer 80 συνταγές για γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.