Αυτό το νόστιμο πιάτο με ρύζι και κοτόπουλο Νιτσιάκος, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της αργεντίνικης κουζίνας. Να το φτιάξετε κι εσείς, θα σας αρέσει πολύ.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, το μίγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεται σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Στο τέλος, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Προσθέτετε στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, το μίγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεται σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Στο τέλος, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.