Αυτά τα αλμυρά muffins που φτιάχνετε με Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου είναι μια νόστιμη επιλογή για πρωινό, brunch ή κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, τη φαρίνα, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα muffins. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, τη φαρίνα, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 4
Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα muffins. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.