Πεντανόστιμη και vegan γίνεται στο πι και φι συνοδεύοντας το κυρίως γεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο.
Υλικά
- 6 αγκινάρες φρέσκες
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 1 μαραθόριζα
- 2 καρδιές μαρουλιού
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένο
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες και τη μαραθόριζα. Τη ρίχνουμε στο ίδιο μπολ με τις αγκινάρες και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 2
Χοντροκόβουμε τις καρδιές μαρουλιού και τις βάζουμε περιμετρικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τη μαραθόριζα, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 3
Dressing: Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σ.Ε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO LM