labro-trapezi-agkinares-patates_anoigma
clock icon
30'

Αγκιναροσαλάτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τη σαλάτα

  • 6 αγκινάρες φρέσκες
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 μαραθόριζα
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • Για το dressing

  • 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένο
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Πεντανόστιμη και vegan αυτή η σαλάτα με βάση την αγκινάρα, γίνεται στο πι και φι συνοδεύοντας το κυρίως γεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες και τη μαραθόριζα. Τη ρίχνουμε στο ίδιο μπολ με τις αγκινάρες και ανακατεύουμε απαλά.

Χοντροκόβουμε τις καρδιές μαρουλιού και τις βάζουμε περιμετρικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τη μαραθόριζα, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.

Dressing: Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σ.Ε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -  Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες και τη μαραθόριζα. Τη ρίχνουμε στο ίδιο μπολ με τις αγκινάρες και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 2

Χοντροκόβουμε τις καρδιές μαρουλιού και τις βάζουμε περιμετρικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τη μαραθόριζα, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.

Βήμα 3

Dressing: Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σ.Ε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -  Φωτογραφίες: STUDIO LM