kotopoulo-ntomatinia-psi1
clock icon
20'

Κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά χαράζετε ένα κομμάτι για να το δείτε στο εσωτερικό. Τη στιγμή που από ροζ γίνεται άσπρο πρέπει να βιαστείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.
  • Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με ψαρονέφρι αλλά και με φιλέτο ψαριού.

Τρυφερό κοτόπουλο Νιτσιάκος, ζουμερά ντοματίνια και βασιλικός. Με μία σαλατίτσα δίπλα τους έχετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα χορταστικό γεύμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή