Μια ωραία σαλάτα εποχής…. Μαζί με καλό χωριάτικο ψωμί είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα.
Πλένετε στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα. Το ίδιο κάνετε και για τη γλιστρίδα (αν χρησιμοποιήσετε). Απλώνετε τη ρόκα ή τη γλιστρίδα σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε τα σύκα, το τυρί και το προσούτο και τα μοιράζετε στην πιατέλα πάνω από την πρασινάδα.
Χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν θέλετε να σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα σας με αυτό το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα. Το ίδιο κάνετε και για τη γλιστρίδα (αν χρησιμοποιήσετε). Απλώνετε τη ρόκα ή τη γλιστρίδα σε πιατέλα.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τα σύκα, το τυρί και το προσούτο και τα μοιράζετε στην πιατέλα πάνω από την πρασινάδα.
Βήμα 3
Χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν θέλετε να σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα σας με αυτό το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.