Fig, gorgonzola and proscuitto saladP63-66
clock icon
15'

Σαλάτα με σύκα, γκοργκοντζόλα και προσούτο

Υλικά

  • 8 σύκα ώριμα, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας σας) σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι ρόκα ή αντράκλα (γλιστρίδα) ή άλλη
  • 8 φέτες προσούτο
  • Kαλαμπόκι Sweetcorn Freshona
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 6-8 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • Φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου με 4 πιπέρια, Μύλος Νώμα

Tips

  • Αν θέλετε, προσθέστε της και μερικές ρόγες από σταφύλι-σουλτανίνα.

Μια ωραία σαλάτα εποχής…. Μαζί με καλό χωριάτικο ψωμί είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα.

Πλένετε στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα. Το ίδιο κάνετε και για τη γλιστρίδα (αν χρησιμοποιήσετε). Απλώνετε τη ρόκα ή τη γλιστρίδα σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε τα σύκα, το τυρί και το προσούτο και τα μοιράζετε στην πιατέλα πάνω από την πρασινάδα.

Χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν θέλετε να σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα σας με αυτό το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα. Το ίδιο κάνετε και για τη γλιστρίδα (αν χρησιμοποιήσετε). Απλώνετε τη ρόκα ή τη γλιστρίδα σε πιατέλα.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τα σύκα, το τυρί και το προσούτο και τα μοιράζετε στην πιατέλα πάνω από την πρασινάδα.

Βήμα 3

Χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν θέλετε να σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα σας με αυτό το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.