Ο χαλβάς είναι ο πρωταγωνιστής αυτές τις ημέρες. Η μεγάλη «μάχη» είναι ανάμεσα στον Χαλβά του Μπακάλη και τον σιμιγδαλένιο, και έτσι αποφασίσαμε να θέσουμε αυτό το ερώτημα στους αναγνώστες του olivemagazine.gr στο Viber. Στο κουίζ της Τετάρτης τους ζητήσαμε να ψηφίσουν ανάμεσα στους δύο δημοφιλείς χαλβάδες και νικητής αναδείχθηκε πανηγυρικά ο σιμιγδαλένιος. Ωστόσο, επειδή και οι δύο είναι αγαπημένοι μας, έχουμε από τρεις συνταγές ώστε να τους απολαύσετε σε διάφορες παραλλαγές χωρίς όμως να έχουν ‘έκπτωση’ στη γεύση.
Συνταγές με χαλβά σιμιγδαλένιο:
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και πορτοκάλι
Με δυο ειδών σιμιγδάλια, ήπια γλυκό, με πολλά αρώματα και ωραία εμφάνιση.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τυρί
Ένα ξεχωριστό και πολύ λαχταριστό γλύκισμα που συνδυάζει τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με μοτσαρέλα.
Χαλβάς με γέμιση παγωτό
Μια συναρπαστική συνάντηση σιμιγδαλένιου χαλβά και παγωτού με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Συνταγές με χαλβά του μπακάλη:
Σιροπιασμένες φέτες πορτοκαλιού με χαλβά του μπακάλη
Χαλβάς και πορτοκάλι. Ένα αχτύπητο δίδυμο σε μια συνταγή σκέτη γλύκα!
Ο χαλβάς του μπακάλη και 6 τρόποι να τον απολαύσετε
Τη Σαρακοστή έχει την τιμητική του. Ωστόσο, ο σουσαμένιος χαλβάς είναι ένα γλύκισμα επίκαιρο όλον το χρόνο, γι αυτό αξίζει να ξέρουμε την ιστορία του αλλά και διαφορετικούς τρόπους να τον απολαύσουμε.
Μους με χαλβά του μπακάλη με κανέλα
Ένα νηστίσιμο και πανεύκολο γλυκάκι που θα φτιάξετε σε μόλις 15 λεπτά.