Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα που αφορά τα αγαπημένα σας λαχανικά. Το δίλημμμα τέθηκε ανάμεσα στις μελιτζάνες και τις πιπεριές, δυο καλοκαιρινά λαχανικά που βρίσκουμε ακόμα στα ράφια των μανάβικων και των σουπερμάρκετ.

Η μάχη ήταν δύσκολη αλλά έχετε δείξει και άλλες φορές την αγάπη σας για τις μελιτζάνες. Γι’ αυτό άλλωστε και επικράτησαν με μια καλή διαφορά, που φλέρταρε με το 70% (συγκεκριμένα 66%), αφήνοντας πίσω τις πιπεριές που δεν κατάφεραν να αγγίξουν ούτε το 35% (έφτασαν το 34%).

Σας έχουμε συγκεντρώσει λοιπόν αγαπημένες συνταγές πρωτίστως με μελιτζάνες ενώ στη συνέχεια θα σας δώσουμε και με πιπεριές.

Μελιτζάνες

Μουσακάς: το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό σε 18 εκδοχές για κάθε γούστο
H μελιτζάνα είναι το βασικό υλικό του αγαπημένου μας μουσακά και γι’ αυτό σας έχουμε όχι μια αλλά 18 διαφορετικές συνταγές του εν λόγω πιάτου.

Μελιτζάνες με τυριά και φρέσκια ντομάτα στο φούρνο
Ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο που γίνεται μέρος της μνήμης μας και καθώς μεγαλώνουμε το εκτιμάμε ακόμη περισσότερο. Νόστιμος μεζές που στέκεται και ως κυρίως πιάτο.

Μελιτζάνες παπουτσάκια: το απόλυτο καλοκαιρινό λαδερό
Ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο που γίνεται μέρος της μνήμης μας και καθώς μεγαλώνουμε το εκτιμάμε ακόμη περισσότερο. Νόστιμος μεζές που στέκεται και ως κυρίως πιάτο.

Πιπεριές

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές
Τα κλασικά και αγαπημένα γεμιστά της μαμάς με το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Τρώγονται από το ταψί, τρώγονται την επόμενη, τρώγονται και κρύα. Γιατί γεμιστά σαν της μαμάς δεν υπάρχουν!

Πιπεριές κέρατο τεμπούρα, γεμιστές με κιμά
Ένα ιδιαίτερο και νόστιμο μεζεδάκι που συνδυάζει τις πιπεριές με τον κιμά. Δείτε εδώ με ποιο κρασί ταιριάζει.

Σπετζοφάι με γίγαντες, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης
Σπετζοφάι χωρίς πιπεριές γίνεται; Δεν γίνεται! Και αν βάλουμε μάλιστα μέσα και και γίγαντες, η συνταγή θα γίνει σούπερ γευστική!