Στο καθιερωμένο γκάλοπ της Τετάρτης στο Viber, σας ρωτήσαμε ποιο ψαράκι προτιμάτε, γαύρο ή σαρδέλα. Ο γαύρος… κολύμπησε πιο γρήγορα και βγήκε πρώτος, αφήνοντας πίσω την σαρδέλα. Πιο συγκεκριμένα, ο γαύρος συγκέντρωσε ποσοστό 57% έναντι του 43% που συγκέντρωσε η σαρδέλα.
Έχουμε συγκεντρώσει 3 υπέροχες συνταγές με γαυράκι, για να γλύφετε τα δάχτυλά σας:
Γαύρος μαρινάτος σε χυμό εσπεριδοειδών
Ο μαρινάρισμένος γαύρος είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες. Δοκιμάστε να τον μαρινάρετε και με χυμό εσπεριδοειδών, γίνεται απίστευτα νόστιμος.
Γαύρος με ντομάτα στον φούρνο
Ένας διαφορετικός και πολύ λαχταριστός τρόπος για να μαγειρέψετε τον γαύρο: στον φούρνο με ψιλοκομμένη ντοματούλα.
Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο
Η δροσερή και αρωματική σαλάτα γαύρου γίνεται ιδανική γέμιση για τις ψητές πιπεριές, δημιουργώντας ένα νόστιμο και πολύ αρωματικό μεζέ για να συνοδέψετε ούζο και τσίπουρο.