Σε λίγες ημέρες έχουμε Χριστούγεννα και οι περισσότεροι από εσάς έχετε προγραμματίσει ήδη το μενού της μεγάλης αυτής γιορτής. Είτε έχετε σκοπό να περάσετε αυτή την ημέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο, είτε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, υπάρχουν οι φανατικοί της γαλοπούλας, που τη θέλουν οπωσδήποτε στο Χριστουγεννιάτικό τους τραπέζι και εκείνοι που προτιμούν από πουλερικά το κοτόπουλο, με την πιο ήπια μυρωδιά και την πιο ζουμερή σάρκα.
Έτσι, λοιπόν, κι εμείς στο καθιερωμένο μας κουίζ της Τετάρτης σας ρωτήσαμε τι προτιμάτε για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων: γαλοπούλα ή κοτόπουλο; Όπως το περιμέναμε το κοτόπουλο επικράτησε με διαφορά με ποσοστό 66% έναντι της γαλοπούλας που πήρε μόλις το 34%. Ό,τι κι αν ψηφίσατε εμείς, όπως πάντα, σας έχουμε συνταγές και για τα δύο είδη πουλερικών για να εμπνευστείτε και να τις δοκιμάσετε στο δικό σας σπίτι. Καλά Χριστούγεννα.
Κοτόπουλο με γέμιση από ξερά σύκα, μυρωδικά, κουσκούς και κρασί
Μία πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με πληθωρική γέμιση, ιδανική για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Ψητό κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο
Το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στον φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνουμε πάνω σε φέτες ψωμιού και το αρωματίζουμε με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και λεμόνι.
Γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού
Το κοτόπουλο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και βάζει τα καλά του. Γεμίζεται με συκωτάκια και τυρί και εντυπωσιάζει όλους τους καλεσμένους.
Συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα.
Γαλοπούλα μαριναρισμένη σε άλμη με σάλτσα από κονιάκ και θυμάρι
Ετοιμάστε την πιο ιδιαίτερα νόστιμη γαλοπούλα μαριναρισμένη σε άλμη με σάλτσα από κονιάκ και θυμάρι και καταπλήξτε τους προσκεκλημένους σας.
Γαλοπούλα με κυδώνια και γέμιση από καρύδια, σταφίδες, πράσα και μπέικον
Η απόλυτη συνταγή για τη γεμιστή γαλοπούλα των Χριστουγέννων.
Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι
Θέλει το χρόνο της και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο, όμως η νοστιμιά της θα συζητηθεί πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.