Τέτοιες μέρες, λίγο πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα, οργανωνόμαστε για να φτιάξουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες για το σπίτι και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων, όσον αφορά αυτά τα παραδοσιακά, γιορτινά μας γλυκίσματα: αυτοί που είναι φαν των μελομακάρονων, με το αρωματικό μέλι και τα καρύδια, εκείνοι που αγαπούν περισσότερο τους κουραμπιέδες, με τη βουτυράτη ζύμη και την άχνη ζάχαρη, κι εκείνοι που απολαμβάνουν και τα δύο το ίδιο ευχάριστα. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Σας ρωτήσαμε, λοιπόν, στο Viber ποιο από τα δύο γλυκά προτιμάτε και τα μελομακάρονα κέρδισαν με διαφορά την αναμέτρηση, με ποσοστό 66% έναντι 34% που πήραν οι κουραμπιέδες!

Εμείς όπως πάντα, σας έχουμε από τρεις συνταγές για το καθένα! Καλές γιορτές!

Mελομακάρονα
Ετοιμάστε τα πιο νόστιμα μελαμακάρονα και εντυπωσιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το σπίτι θα γεμίσει από τα αρώματα του πορτοκαλιού και του καρυδιού.

Μελομακάρονα με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Το κλασικό κι αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό με μια μικρή, ακόμη πιο αρωματική παραλλαγή. Αν προσθέσετε χυμό και ξύσμα μανταρινιού, ακολουθώντας τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, θα έχετε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Μελομακάρονα παραδοσιακά
Τα μελένια και υγιεινά αυτά γλυκάκια είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, αν και είναι τόσο λαχταριστά, που θα μπορούσαν να μη λείπουν από το σπίτι όλο το χρόνο.


Αφράτοι κουραμπιέδες
Τριφτοί, βουτυράτοι και αρωματικοί, οι κουραμπιέδες είναι από τα γλυκά που δεν λείπουν από το τραπέζι της γιορτής.

Kουραμπιεδάκια με ελαιόλαδο και σοκολάτα
Ακούγεται παράξενο να φτιάξεις κουραμπιέδες με ελαιόλαδο, όμως είναι κάτι που συνηθίζεται, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο. Οι σοκολατένιοι ξεφεύγουν εντελώς από το κλασικούς, αλλά κερδίζουν τις εντυπώσεις.


Κουραμπιέδες με μαραθόσπορο, κράνα, ούζο και λευκή σοκολάτα
Κουραμπιέδες έχουμε δοκιμάσει πολλούς. Αλλά κουραμπιέδες με ούζο, μαραθόσπορο και κράνα πρώτη φορά! Αρωματικοί, πλούσιοι, δεν θέλεις να σταματήσεις! (Όχι, πως θα σταματούσε, δηλαδή, κανείς!)