Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει δειλά δειλά και έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα μανάβικα και τα σουπερμάρκετ τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά. Κι επειδή καλοκαίρι σημαίνει λαδερά, σας θέσαμε στο viber ένα σχετικό δίλημμα: γεμιστά ή μπριάμ.

Οι αντιδράσεις σας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Τα γεμιστά επικράτησαν με μεγάλο ποσοστό συγκεντρώνοντας το 84% έναντι του χαμένου μπριάμ που κατάφερε να φτάσει λίγο πάνω από το 15% (για την ακρίβεια 16%).

Σας έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω σχετικές συνταγές:

Γεμιστά
Παρακάτω θα βρείτε τόσο κλασικές όσο και πιο ιδιαίτερες συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα:

Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα
Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές
Ο φούρνος θα γεμίσει, το σπίτι θα μυρίσει. Τα κλασικά και αγαπημένα γεμιστά της μαμάς με το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Τρώγονται από το ταψί, τρώγονται την επόμενη, τρώγονται και κρύα. Γιατί γεμιστά σαν της μαμάς δεν υπάρχουν!

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαρίδες και θαλασσινά
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό.

Και συνταγές με μπριάμ

Κλασικό μπριάμ
Μπριάμ: ένα αγαπημένο και ελαφρύ οικογενειακό φαγητό, με πρωταγωνιστές τα λαχανικά. Το φουρνίζουμε και το σπίτι μας μυρίζει καλοκαίρι και φαγητό της μαμάς.

Τουρλού στο φούρνο με ανοιξιάτικα λαχανικά
Κλασικό λαδερό της άνοιξης και του καλοκαιριού, που δίνει πλούσια γεύση στα καθημερινά μας τραπέζια. Αντί για τη φέτα που συνοδεύει συνήθως το τουρλού, εδώ πασπαλίζουμε το φαγητό με παρμεζάνα, ενώ αν βρίσκεστε σε περίοδο νηστείας μπορείτε απλά να παραλείψετε τελείως το τυρί.

Μπριάμ λαχανικών με φρέσκο ψάρι
Ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός για όσους αγαπούν το ψάρι, που συνδυάζεται μοναδικά με τα λαχανικά εποχής.