O σεφ του εμβληματικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης,  που φιλοξενείται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Makedonia Palace, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της κουζίνας του, τα όνειρα, τους στόχους, τη σχέση του με την ελληνική κουζίνα, αλλά και τρεις αγαπημένες του συνταγές.

Η ταυτότητα του Salonica είναι αποκλειστικά ελληνική; Πόσο εύκολο είναι αυτό για ένα εστιατόριο ξενοδοχείου με πελάτες από όλη την Ευρώπη;
Ναι, η ταυτότητά μας είναι καθαρά ελληνική. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται μια άλλη χώρα θέλουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της.Έτσι και για μας είναι ζητούμενο και υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τους παραγωγούς, τα προϊόντα μας και τη γαστρονομία μας προσφέροντας αυθεντική ελληνική κουζίνα. Και αλήθεια, πιστέψτε με, όλοι φεύγουν από το εστιατόριο με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τολμάτε να εμφανίζετε πιάτα όπως ο πατσάς.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;
Στο μενού μας δουλεύουμε φρέσκα προϊόντα, στην εποχή τους. Έτσι, την περίοδο του χειμώνα, συμπεριλαμβάνουμε στο μενού μας αυτή τη μερακλίδικη σούπα, με φανατικούς φίλους που χαίρονται όταν τη βρίσκουν σε ένα εστιατόριο πεντάστερου ξενοδοχείου. Πράγματι, δεν φοβόμαστε να έχουμε τέτοιες επιλογές. Και φιλοδοξούμε -και το έχουμε καταφέρει αυτό με πολλή δουλειά και εντελώς διαφορετικό σκεπτικό από τα ξενοδοχειακά κλισέ- να γίνουμε το εστιατόριο της πόλης. Αυτό ήταν και το προσωπικό στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη. Να κάνω ένα εστιατόριο με αυθεντική κουζίνα βασισμένη στα μοναδικά προϊόντα και τα γαστρονομικά ήθη και έθιμα της Μακεδονίας. Μια κουζίνα της καρδιάς που θα εκπροσωπεί τον τόπο μας.

Ποιες είναι οι γεύσεις που πρωταγωνιστούν στα γιορτινά μενού σας φέτος και γιατί;
Θα επικρατήσει το κυνήγι, τα χειμωνιάτικα φρούτα, όπως κυδώνια, μήλα, κάστανα, καθώς επίσης τα μανιτάρια και η τρούφα. Λόγω των γιορτών και της διάθεσης των ημερών θέλουμε να δίνουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να δοκιμάζουν ιδιαίτερα και διαφορετικά προϊόντα και συνδυασμούς απ’ ό,τι δοκιμάζουν μέσα στον χρόνο.

Έχετε εκπαιδεύσει το κοινό σας ή πιστεύετε ότι ήταν έτοιμο να δεχτεί την πρότασή σας για τη σύγχρονη εικόνα μιας καθαρά ελληνικής κουζίνας;
Εδώ θα απαντήσω με το γνωμικό «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Σαφέστατα τα τελευταία χρόνια ο κόσμος με τα ταξίδια που κάνει και τις πολλές εστιατοριακές προτάσεις έχει εκπαιδευτεί και είναι ανοιχτός σε καινούρια πράγματα, αρκεί να υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από αυτό να το υποστηρίζει. Εμείς από την ανταπόκριση του κοινού στην καθημερινότητά μας αισθανόμαστε ότι το έχουμε καταφέρει και είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι μπορώ να πω γι’ αυτό, για το ότι έχουμε αποτινάξει από πάνω μας την ξενοδοχειακή γαστρονομική λογική και θεωρούμε ότι προσφέρουμε μοναδικές αυθεντικές ελληνικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Πώς θα χαρακτηρίζατε με τρεις λέξεις τα γιορτινά σας μενού;
Παραδοσιακά, λαμπερά και γευστικά!

1. Ψητό αρνίσιο μπούτι με κάστανα
Αυτές τις γιορτές, ψήστε αρνίσιο μπούτι στον φούρνο, με την αγαπημένη συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου.

2. Ψητή χήνα με μείγμα μπαχαρικών, baby πατάτες, κυδώνια & σάλτσα μήλου
Αν ψάχνετε μια ξεχωριστή πρόταση για το γιορτινό τραπέζι, σας προτείνουμε μια συνταγή για το γιορτινό τραπέζι.

3. Βελουτέ κολοκύθας με νιώτικη γραβιέρα, μανιτάρια και μπέικον
Μια βελουτέ σούπα κολοκύθας είναι ό,τι πρέπει όχι μόνο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και για ένα πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι.