Μια νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Νάξου, υπόσχεται να ανασύρει από τη μνήμη μας τις παραδοσιακές γεύσεις που έχουμε ξεχάσει, μέσα από τη τη μοναδικότητα των τοπικών υλικών και τη μοντέρνα οπτική. Το νέο εγχείρημα ονομάζεται  Alos και ανήκει στην οικογένεια του ξενοδοχείου Ostria Inn.

Άλως είναι ο λεπτός κύκλος λευκού ή έγχρωμου φωτός γύρω από τον ήλιο, τη σελήνη ή άλλο φωτεινό σώμα. Το φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση ή ανάκλαση του φωτός επάνω στους παγοκρυστάλλους της ατμόσφαιρας.

Το μενού υπογράφει η εταιρεία του διακεκριμένου chef,  Άρη Ρούσσου ο οποίος έχει επιλέξει να εφαρμόζει στο Alos παγκόσμιες τεχνικές μαγειρικής, αξιοποιώντας ντόπιες πρώτες ύλες, ακόμα και υλικά που έχουν πια χαθεί από την κουζίνα.

Και κάπως έτσι, δημιουργούνται πιάτα όπως το ωμό ψάρι με λαδολέμονο αρωματισμένο με φραγκόσυκο ή το cheesecake από μυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι. Ο πελτές, όπως κάποτε τον μαγείρευε η γιαγιά μας, επιστρέφει στο τραπέζι και μαζί και παλιές τεχνικές όπως η “γούνα”, ψάρι δηλαδή που ψήνεται με αφύγρανση σε χοντρό αλάτι από την περιοχή για να δώσει περισσότερη ένταση στη γεύση.

Ο Άρης Ρούσσος αναφέρει ότι «η φιλοσοφία μας σε αυτό το εστιατόριο είναι όχι στις πειραγμένες και αποδομημένες συνταγές στο όνομα της μοντέρνας κουζίνας».

Τα εποχιακά υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται τα περισσότερα από την ιδιόκτητη φάρμα. Φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ελαιόλαδο, μέλι, τυρί αλλά και κρέατα από τη φάρμα του πατέρα των ιδιοκτητών

Το Alos βρίσκεται στην παραλία της Μουτσούνας, όπου παλιότερα μεταφέρονταν φορτία σφυρίδας μέσω εναέριου τελεφερίκ, και περιμένει να μας ταξιδέψει στις γευστικές ομορφιές της Νάξου.

Αν βρεθείτε στο κυκλαδίτικο νησί για δουλειά ή διακοπές, ανακαλύψτε και τις υπέροχες ταβέρνες του για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Info
Μουτσούνα, Νάξος, Τηλ.: +30 22850 68235, +30 694 400 2546