Την Κυριακή 20/6 ξεκινά η σκυταλοδρομία Lesvos Food Fest Challenge σε 10 τοποθεσίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και τον κόσμο. Με αφετηρία τη Λέσβο, η γαστρονομική σκυτάλη θα περάσει στην Αθήνα, τη Σάμο και έπειτα σε Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά και ΗΠΑ. Με τη δράση αυτή, μέσω των Lesvos Food Challenge Boxes, τα προϊόντα του νησιού αναδεικνύονται ανά τον κόσμο με παραλήπτες επιλεγμένους σεφ και εστιατόρια.
Το περιεχόμενο των θεματικών γαστρονομίας στις οποίες εντάσσονται τα μαγειρέματα ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις και την εξειδίκευση των συνεργατών του θεσμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους εξής: Sardine Rolls meze, Wine Pairing, Elegant Ouzo treat, Cheesy pies and more, Lesvos high tea, Lesvos brunch time, NY DIY cocktails.
Το Lesvos Food Challenge οργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και είναι υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Τουρισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Χρυσός Χορηγός είναι το ούζο Ισιδώρου Αρβανίτη, Χορηγοί ο Αγροτικός και Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Στύψης και Σελάχας ΑΕΒΕΕ.
Τα Lesvos Food Challenge Boxes ταξιδεύουν με προϊόντα των:
Αρτοζαχαροπλαστεία Σουσαμλής, Γαλακτοκομική Λέσβου, NISSOS GREEK FOOD, Ε. Θυμέλης Α.Β.Ε.Ε, Bio Aronia Lesvos, Ταστάνης Μ & Δ, Δ. Σαντζιλιώτης ΑΕΒΕ, Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη, Theros Greek Food Anthology, Γαλακτοκομική Μυστακέλλη ΙΚΕ, Ποτοποιία Ι. Βαρβαγιάννης ΕΠΕ, Αγροτουριστικός Συν/σμός Γυναικών Μεσσοτόπου, Ποτοποιία Σαμαρά ΑΕΒΕΕ, ΕΒΑ Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων, Ποτοποιία Ματθαίου Υιοί, Ε & Κ Μπουχλής ΑΕ, Αγρόκτημα ΤΕΠΕΣ, Μυτιληνιά Γη, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου, Lesvos Honey, Θερμιώτης Αγγελής, Φίλια Γη, Οικοτεχνία Ερέσσυκο, Κουκούλας Δημήτριος, Ελένη Γανώση, Πρωτούλης- Ραφτέλλη & ΣΙΑ ΕΕ , Τζωρτζής Μιχαήλ, ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.
Η μετάδοση των μαγειρεμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα social media του Lesvos Food Fest και των συνεργατών του και θα ανακοινώνονται σταδιακά.
info
Το Lesvos Food Fest ξεκινά από τη Λέσβο στις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρώσει τις δράσεις του μέσα στον Ιούλιο.
Δείτε επίσης:
Ανοίγει και πάλι το Μουσείο Ούζου Πλωμαρίου
Galazia Hytra Paros: Δημιουργική ελληνική κουζίνα με θέα στο Αιγαίο
Πάμε στη Γιορτή Σαρδέλας στη Λέσβο;