Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτυπά στο Λονδίνο, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Great Taste Awards, που βραβεύει τα καλύτερα και πιο ποιοτικά  προϊόντα του κόσμου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης».

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους και διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον οίκο «Guild of Fine Food». Αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία, το λογότυπο ή το branding τους, αφού δεν κρίνεται το αποτέλεσμα του μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων. Ενδεικτικό της αναγνωρισιμότητας των βραβείων είναι ότι τον θεσμό υποστηρίζει η «Μέκκα» της γαστρονομίας – το κατάστημα Harrods καθώς και το γνωστό πολυκατάστημα Partridges, μαζί με άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων αλλά και μεγάλες εταιρείες τροφίμων ανά τον κόσμο.

Φέτος, περισσότεροι από 500 εξειδικευμένοι γευσιγνώστες αξιολόγησαν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφασίζουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση.

Επί 120 ημέρες – από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Aυγούστου -δοκίμασαν απόλυτα επαγγελματικά, τον απίστευτο αριθμό 12,777 υψηλής ποιότητας προϊόντων, από 109 χώρες του κόσμου για να απονείμουν τα βραβεία – χρυσά αστέρια, που προσφέρουν στο κάθε βραβευμένο προϊόν διεθνή αναγνώριση.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έχοντας ήδη τιμηθεί στο παρελθόν με 26 συνολικά Χρυσά Αστέρια από τον διαγωνισμό, συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά με τα καινοτόμα ελαιοπροϊόντα τους και τιμήθηκαν με 5 χρυσά αστέρια στις 5 συμμετοχές τους, που αναλυτικά είναι:

Ωλεώαστρων gourmet ελαιόλαδο – Χρυσό Αστέρι

Gemstone blend gourmet ελαιόλαδο – Χρυσό Αστέρι

Φυλλικόν πρωτέλαιο βιολογικό – Χρυσό Αστέρι

Πινελιές, ελιές με ούζο – Χρυσό Αστέρι

Ελιές Καλαμών βιολογικές – Χρυσό Αστέρι

Τα πέντε συγκεκριμένα βραβεία των χρυσών αστεριών συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 208 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες  Σακελλαρόπουλου, σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, σηματοδοτώντας  ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για ελαιοπαραγωγό  που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα (Single Estate organic producer).

info
bioarmonia.gr

Δείτε επίσης

Νέες σημαντικές βραβεύσεις ελληνικού ελαιολάδου στην Ιαπωνία

Νέες διεθνείς διακρίσεις των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Μεγάλες διακρίσεις ελληνικού ελαιολάδου στον London International Olive Oil Competition 2020