Για πρώτη φορά στην ιστορία των Great Taste Awards, ένα ελληνικό, παραδοσιακό προϊόν, το Αυθεντικό Γαλοτύρι Π.Ο.Π. Ρούσσας λαμβάνει την υψηλότερη διάκριση, κερδίζοντας το Great Taste Supreme Champion 2023 αλλά και 3 αστέρια γεύσης και το βραβείο Golden Fork for Greece.

Η κριτική επιτροπή των Great Taste Awards, αποτελείται από περισσότερους από 500 επαγγελματίες από το χώρο των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων, σεφ, κριτικών, δημοσιογράφων, αγοραστών μεγάλων αλυσίδων τροφίμων κ.α. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο και το βραβείο απονέμεται σε μόνο ένα προϊόν από την εγχώρια και την παγκόσμια σκηνή.

Η ανακοίνωση και απονομή των νικητών σηματοδότησε και τον εορτασμό της 30ης επετείου των βραβείων Great Taste, στο Battersea Arts Centre του Λονδίνου στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ROUSSAS DAIRY, κ. Αλέξανδρος Μποτός δήλωσε σχετικά: «Η ανώτατη διάκριση για ένα αγαπημένο ελληνικό τυρί, από γάλα μοναδικής γεύσης από αιγοπρόβατα που τρέφονται με την πλούσια χλωρίδα του τόπου μας και φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή των Σαρακατσάνων προγόνων μας, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με αμείωτο πάθος να παράγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας, και να προωθούμε την Ελληνική Γαστρονομική Παράδοση σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Η εταιρεία ROUSSAS DAIRY S.A.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ξεκίνησαν την παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα. Σήμερα, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Αλμυρό Μαγνησίας, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας, με εξαγωγές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία, την Μέση και Άπω Ανατολή.

Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε βαρέλια από ξύλο οξιάς. Το Γαλοτύρι φτιάχνεται με την παραδοσιακή συνταγή των Σαρακατσάνων, των νομάδων που μετακινούνταν στα Άγραφα, την Πίνδο και άλλες ορεινές περιοχές της χώρας μας.