Δεν μπορείς ούτε εσύ να αντισταθείς στο κοτόπουλο των KFC με την απίστευτα τραγανή κρούστα; Σου έχουμε πολύ καλά νέα, μιας και πλέον θα μπορείς να τα φτιάχνεις και στο σπίτι, ενθουσιάζοντας οικογένεια και καλεσμένους. Πώς θα τα καταφέρεις; Μα ακολουθώντας τη δική τους μυστική συνταγή, που μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Η συνταγή για το διάσημο τηγανητό κοτόπουλο των KFC είναι ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά της Αμερικής ή τουλάχιστον ήταν μέχρι σήμερα, μιας και δημοσιογράφος της εφημερίδας Chicago Tribune υποστηρίζει ότι ο ανιψιός του Colonel Sanders (ιδρυτή της αλυσίδας εστιατορίων, που η μορφή του απεικονίζεται μέχρι σήμερα στο λογότυπο τους), τυχαία του την αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Ο δημοσιογράφος Jay Jones επισκέφθηκε το Κεντάκι προκειμένου να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο, όπου θα αναφερόταν και το Harland Sanders Café and Museum -το πρώτο εστιατόριο της μετέπειτα αλυσίδας, στην κουζίνα του οποίου εφευρέθηκε η περίφημη συνταγή.

kfc2

Συνάντησε, λοιπόν, τον 67χρονο Joe Ledington (ανιψιό του Colonel Sanders) με τον οποίο ξεφύλλισαν μαζί ένα παλιό λεύκωμα που ανήκε στη θεία του, την σύζυγο του Colonel Sanders. Στις σελίδες του βρήκαν και ένα αντίγραφο της διαθήκης της, που στο πίσω μέρος ήταν γραμμένη η συνταγή! Μάλλον κάτι λάθος είχε καταλάβει ότι υποσχέθηκε ότι θα πάρει το μυστικό μαζί της στον τάφο!

Όσον αφορά στην αναγραφόμενη συνταγή πάλι, αφορούσε συγκεκριμένα τα 11 μπαχαρικά που πρέπει να προσθέσει κάποιος στο αλεύρι με το οποίο θα πανάρει το κοτόπουλο και όπως είπε στον δημοσιογράφο ο Joe Ledington, αυτά είναι τα 11 μπαχαρικά της αυθεντικής, πρώτης συνταγής. Βέβαια, λίγο αργότερα ο ίδιος έσπευσε να τα “μαζέψει”, δηλώνοντας ότι η συνταγή που σερβίρεται σήμερα στα εστιατόρια δεν είναι ακριβώς έτσι, ωστόσο από την εφημερίδα δήλωσαν ότι την έφτιαξαν και η γεύση είναι σχεδόν ίδια!

kfc1

Μεταξύ μας τώρα, τι σημασία έχει αν η συνταγή είναι ακριβώς ίδια με τη σημερινή ή όχι. Αν είναι η αυθεντική και αυτή που τους καθιέρωσε, αξίζει να τη δοκιμάσουμε και εμείς. Για τηγανητό κοτόπουλο αλά KFC λοιπόν, θα χρειαστεί για την κρούστα να ανακατέψεις σε ένα μπολ:

* 2 φλιτζάνια αλεύρι
* 2/3 κουτ. σούπας αλάτι
* ½ κουτ. σούπας θυμάρι
* ½ κουτ. σούπας βασιλικό
* 1/3 κουτ. σούπας ρίγανη
* 1 κουτ. σούπας σπόρους σέλινο τριμμένο
* 1 κουτ. σούπα πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
* 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
* 4 κουτ. σούπας πάπρικα
* 2 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
* 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
* 3 κουτ. σούπας πιπέρι λευκό

Δείτε επίσης:
Στη Νέα Ζηλανδία οι ταχυδρόμοι κάνουν και ντελίβερι ΚFC!