Άρωμα γυναίκας και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Class Bartender of the Year με την Kaitlyn Stewart να κερδίζει τον τίτλο της καλύτερης bartender της χρονιάς στον παγκόσμιο τελικό που διεξήχθη στην πόλη του Μεξικό.

Την τελευταία εβδομάδα, η Kaitlyn αγωνίστηκε στο ρινγκ της πρόκλησης Lucha Libre, για να δημιουργήσει το κλασσικό cocktail που έκανε τη διαφορά. Αντεπεξήλθε στη συναρπαστική Heat of The Moment δοκιμασία με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας ένα cocktail πέρα από τα συνηθισμένα χρησιμοποιώντας γαστρονομικές τεχνικές. Και φυσικά, λαμβάνοντας υπόψιν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την οποία γίνεται λόγος ολοένα και πιο συχνά, δημιούργησε το απόλυτο «green» cocktail στα πλαίσια της δοκιμασίας Mex ECO.

Οι επισκέπτες και καλεσμένοι του World Class διαγωνισμού παρακολούθησαν τη δημιουργία μοναδικών serves, και έγιναν μάρτυρες των νέων trends που διαμορφώνουν μια νέα εποχή στη fine drinking σκηνή. Παρόλο που όλοι οι υποψήφιοι ήταν χαρισματικοί, η Kaitlyn πραγματικά ξεχώρισε, και είναι πλέον έτοιμη να δημιουργήσει μοναδικά cocktails, αξιοποιώντας πάντα το Reserve portfolio των εκλεκτών αποσταγμάτων της Diageo.

CANADA_Kaitlyn_Stewart_4010

O διαγωνισμός Worldclass Bartender of the Year είναι ο μεγαλύτερος σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν ήδη συμμετάσχει παραπάνω από 10,000 bartenders από 57 χώρες. 55 από αυτούς, μετά από την πρόκριση τους στον τοπικό διαγωνισμό της χώρας που εκπροσωπούν, συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Μεξικό την Κυριακή 20 Αυγούστου, με σκοπό να διεκδικήσουν τον κορυφαίο τίτλο στο χώρο. Χθες, η σκληρή μάχη στο ρινγκ του Lucha Libre ανέδειξε τους καλύτερους 4 υποψηφίους που προκρίθηκαν στην τελική δοκιμασία, στην οποία έπρεπε να επιδείξουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους για τη δημιουργία κλασσικών και signature serves.

Η Kaitlyn θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως Diageo Reserve Brand Ambassador, να δημιουργήσει ξεχωριστά ποτά σε μακρινούς προορισμούς και διαγωνισμούς, ενώ θα βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων του κλάδου, αποτελώντας το ένατο μέλος του World Class Hall of Fame.

WC17_Final_Four_1318

Η νικήτρια αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε: «Είμαι συγκλονισμένη για την κατάκτηση της θέσης του κορυφαίου τίτλου στο χώρο του bartending παγκοσμίως. Ήταν μία εξαντλητική εβδομάδα, όπου συμμετείχα σε πολύ δύσκολες δοκιμασίες με μερικούς από τους πιο έμπειρους bartenders που έχω γνωρίσει ποτέ. Η συμμετοχή που στον Τελικό ήταν κάτι το συναρπαστικό, αλλά το να ολοκληρώνεται η εβδομάδα και να είμαι η νικήτρια… Είμαι τόσο χαρούμενη! Τα cocktails είναι πλέον «στα καλύτερά τους» όσο ποτέ άλλοτε και το να βρίσκομαι στην «πρώτη γραμμή» αυτής της τάσης, ενισχύοντας την ιδέα νέων υλικών και πρωτοποριακών συνταγών, είναι κάτι πραγματικά με το οποίο είμαι πραγματικά παθιασμένη. Έχω αγαπήσει κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας!»

Η Johanna Dalley, Global Director του Worldclass ανέφερε: «Αυτή η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερη για τους bartenders και με αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, δεν απογοητεύτηκε κανείς – ήταν πράγματι εκπληκτικά. Η κουλτούρα του cocktail ακμάζει και οι φιναλίστ του διαγωνισμού είναι αυτοί που χαράσσουν τον δρόμο, ενισχύοντας την άνθιση αυτής της βιομηχανίας. Όσοι είμαστε στο θεσμό, βρισκόμαστε σε αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να εμπνέουμε τους ανθρώπους να πίνουν ποιοτικά, διαμορφώνοντας το μέλλον του ποτού, είστε στο σπίτι, είστε στα bars. Ο τελικός του World Final είναι ένας τρόπος για να έρθουμε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού».

CANADA_Kaitlyn_Stewart_COH_2496

Η Lauren Mote, Diageo Reserve’s Global Cocktalian και κριτής του διαγωνισμού δήλωσε τα εξής: «Ουάου! Τι εκπληκτική εβδομάδα! Σαν κριτές είδαμε συγκλονιστικές εκτελέσεις και συνδυασμούς πρώτων υλών που δεν φανταζόμασταν»

Ενώ για τη νικήτρια του διαγωνισμού, πρόσθεσε «Όλοι οι φιναλίστ ήταν εκπληκτικοί, ωστόσο για μένα η Kaytlin πραγματικά έκανε τη διαφορά. Η απόδοσή της στο Lucha Libre ρινγκ ήταν υποδειγματική, ενώ παράλληλα με εντυπωσίασε ο τρόπος που αντιμετώπισε την πρόκληση του Heat of the Moment. Όμως στη τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, θέλαμε να βρούμε αυτόν τον χαρισματικό bartender, που θα ξεχωρίσει για την δημιουργικότητα του και την απόλυτη γνώση των κλασσικών και signature ποτών. Η Kaytlin κέρδισε επάξια τον τίτλο. Ήταν μοναδικό το να είσαι μέρος αυτής της εμπειρίας»

Kaitlyn-Stewart-is-named-the-World-Class-Bartender-of-the-Year-in-Mexico-City-2017

Λίγο πιο πριν, ο διαγωνισμός ανέδειξε 4 νέες τάσεις που θα αλλάξουν την παγκόσμια fine drinking σκηνή. Μιλώντας για τα νέα trends, η Lauren δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος του δκιαγωνισμού δεν είναι μόνο να βρεθούν οι καλύτεροι bartenders στον κόσμο. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους οπαδούς των κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο να πίνουν ποιοτικά – θέλουμε περισσότεροι “ερασιτέχνες” mixologists να έχουν το θάρρος να διερευνήσουν το τι είναι δυνατό και να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό signature serve στην κουζίνα τους. Το επόμενο έτος αναμένουμε ακριβώς αυτό – περισσότεροι άνθρωποι να τολμούν να πειραματίζονται με κοκτέιλ στο σπίτι. Αναμένουμε επίσης ότι η βιωσιμότητα θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία κοκτέιλ, είτε στα συστατικά που χρησιμοποιούνται είτε στη μέθοδο που εφαρμόζεται. Και τέλος, πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες mixologists θα υιοθετήσουν συστατικά και ανατρεπτικές γαστρονομικές τεχνικές διαμορφώνοντας μια νέα εποχή στη δημιουργία cocktail. Θα είναι ένα συναρπαστικό έτος!»

Το World Class θα γιορτάσει την 10η επέτειο του στο Βερολίνο, ένα από τα πιο δυναμικά πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Η World Class Director, Johanna Dalley, δήλωσε: «Το Βερολίνο είναι διάσημο για την νυχτερινή ζωή του και τα bars του- είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει τους τελικούς του World Class 2018. Όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πρωτοποριακά bars που επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα όρια της κουλτούρας κοκτέιλ. Πέρα από αυτό, η μοναδική κουλτούρα και πολυπολιτισμικό υπόβαθρο της πόλης, το καθιστά μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους».

Δείτε επίσης

World Class 2017: Ανταπόκριση από την Πόλη του Μεξικού