Το Amaro Montenegro αναζητεί σε 19 χώρες παγκοσμίως τους πιο παθιασμένους bartenders. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική ανακοίνωση: «Το 2022 έρχεται ένας νέος διαγωνισμός- πρόκληση γεμάτος εκπλήξεις. Σκοπός είναι να δημιουργήσετε ένα κοκτέιλ, και να μοιραστείτε την ιστορία πίσω από αυτό αλλά και την εμπειρία σας. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα από τη δημιουργία σας, θα διηγηθείτε την ιστορία ενός ταξιδιού (είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά), το οποίο σας έδωσε έμπνευση».

Για τη συμμετοχή
Για την συμμετοχή σας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο cocktail, που να μπορείτε να μοιραστείτε (σαν large format cocktail ή punch), εμπνευσμένο από ένα ταξίδι που ζήσατε. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα στην κυριολεξία ένα ταξίδι, αλλά μια πολύτιμη εμπειρία, που σας σημάδεψε. Χρησιμοποιώντας λοιπόν μια γεύση, που ανακαλύψατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα ενσωματώσετε την ιστορία πίσω από την έμπνευση σας, με στόχο τη δημιουργία ενός κοκτέιλ, που σχεδιάστηκε για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Το cocktail σας, θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα γευστικό συστατικό, το οποίο θα αποτελεί την αφετηρία, για την αφήγηση της ιστορίας σας. Θυμηθείτε το ταξίδι και αντλήστε έμπνευση από μια στιγμή, ένα πρόσωπο, ένα στοιχείο ή μια τοποθεσία. Η γεύση πρέπει να μιλάει από μόνη της, αλλά η ιστορία να συνδέει τις εικόνες με τη γεύση.

Τα βραβεία για τον Έλληνα νικητή είναι: 4ημερο ταξίδι στην Ιταλία με όλα τα έξοδα πληρωμένα , επισκέψεις σε top bars και σεμινάρια και πολλές εκπλήξεις. Τα βραβεία και τον global νικητή είναι 6.000€ gift card για masterclasses, εκθέσεις, bartender tools, εκπαιδευτικά ταξίδια κ.α.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή
Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
1) Δημιούργησε ένα cocktail εμπνευσμένο από την ιστορία σου
2) Παρουσίασε το με έναν δημιουργικό τρόπο, που θα μπορείς να σερβίρεις τουλάχιστον 3 άτομα (large format cocktail, punch, κτλ.)
3) To cocktail μπορεί να περιλαμβάνει maximum 5 συστατικά (χωρίς το garnish), ενώ 2 υλικά μπορούν να είναι χειροποίητα
4) Η συνταγή πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 30ml Amaro Montenegro
5) Βγάλε μια φωτογραφία και δώσε στο cocktail σου ένα «έξυπνο» όνομα
6) Αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά μόνο από το site του Vero Bartender.

Προθεσμία για την υποβολή συνταγών: 30/6/2022

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου και ο  global διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου με διεθνούς φήμης κριτές να αξιολογούν τους finalists.