Συνταγές που τιμούν την πρώτη ύλη και την μανιάτικη κουζίνα, μαγειρεμένες με σύγχρονη προσέγγιση και πολύ σεβασμό. Ένα γιορτινό μενου από την Σταυριανή Ζερβακάκου.

Σούπα με ξινολάπαθα και γαρδουμπάκια
Μια διαφορετική σούπα με χόρτα, με πολυεπίπεδη γεύση, η οποία συνδυάζεται με γαρδουμπάκια, για μια απρόσμενη κρεατένια νότα. Ιδανική για επίσημα και γιορτινά τραπέζια. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα εσπεριδοειδών με ψητά αρνίσια μυαλά, ελιές και μυρωδικά
Μια γιορτινή σαλάτα εσπεριδοειδών. Τα μυαλά από αρνάκι είναι το συστατικό έκπληξη. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κοζούνα με κιμά κόκορα και σάλτσα κρασιού
Η κοζούνα, πλασμένη είτε σαν φραντζόλα είτε σαν στρογγυλό ψωμί, ατομικό ή μεγάλο, σερβιριζόταν παραδοσιακά στους γάμους. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Χοιρινό πρασοσέλινο σε αρωματική σάλτσα εσπεριδοειδών
Το χοιρινό πρασοσέλινο δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι της γιορτής. Και αυτή η εκδοχή είναι έξτρα αρωματική. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κρέμα μανιάτικου μπουρεκιού με σιρόπι σαγκουίνι
Αυτή η κρέμα μοσχομυρίζει παράδοση, αφού είναι εμπνευσμένη από το μπουρέκι από τη μανιάτικη κουζίνα. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Δείτε επίσης:
Ρεβεγιόν: Πλήρες γιορτινό μενού για 6 άτομα με 150€
Τι σούπα να φτιάξουμε για το γιορτινό τραπέζι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα κλισέ