Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 11/3
Στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι
Ξεκινάμε την εβδομάδας της Τυρινής με μια τυρόπιτα διαφορετική από τις άλλες. Τα τυριά της πίτας δένουν άψογα με τα αποξηραμένα σύκα, ενώ το πράσινο πιπέρι προσθέτει ένταση, και κάνει τη γεύση της ακόμα πιο ιδιαίτερη. Δοκιμάστε τη!

Τρίτη 12/3
Πρασοτηγανιά
Πικάντικη, μοσχοβολιστή και λουκούμι! Βγάλτε τα ούζα και τα τσίπουρα. Κερνάμε μεζέ για όλη την παρέα! Από τη τηγάνι θα φύγει!

Τετάρτη 13/3
Casatiello ή αλλιώς ψωμί με τυριά και αλλαντικά
Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας φτιάχνει ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, που με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά που έχει μέσα, θα γίνει ανάρπαστο σε όλη την οικογένεια!

Πέμπτη 14/3
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα
Αυτή τη συνταγή ο Γιώργος Δημητρακόπουλος την εμπνεύστηκε από την κουζίνα των ΗΠΑ, όπου αγαπούν πολύ να τηγανίζουν τις φτερούγες του κοτόπουλου, που είναι μια ιδιαίτερα οικονομική πρώτη ύλη.



Παρασκευή 15/3

Vegan κεφτεδάκια από κουνουπίδι
Αν ψάχνετε μια συνταγή για νηστίσιμα αλλά και υγιεινά κεφτεδάκια, δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη παραλλαγή τους με κουνουπίδι και φακές, που θα σας θυμίσει τον αγαπημένο σας κεφτέ: τραγανός εξωτερικά, τρυφερός μέσα και πολύ μυρωδάτος!



Σάββατο 16/3

Σουφλέ με ελληνικά τυριά
Φτιάχνουμε απολαυστικά σουφλέ με κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα. Με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο θα έχουμε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανικό και για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και για μια βραδιά στο σπίτι με φίλους.


Κυριακή 17/3

Γιουβέτσι με κιμά γκρατινέ
Εναλλακτικό παστίτσιο με κριθαράκι, κιμά και σάλτσα με μυζήθρα, που ταιριάζει πολύ στο Κυριακάτικο τραπέζι.


Για ορεκτικό

Αμοργιανές τυρόπιτες
Οι φωτιές αλλά και η Αμοργός «μαστορεύουν» τις πιο νόστιμες τυρόπιτες τηγανιού. Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από την Αμοργιανή Μαρία Νομικού, που προτείνει, εάν δυσκολευτούμε να βρούμε ξινομυζήθρα, ένα μείγμα φέτας και ανθότυρου.

Για επιδόρπιο
Το λαχταριστό ραβανί του Στέλιου Παρλιάρου
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για απολαυστικό ραβανί, αφράτο και ντελικάτο στη γεύση, που αρωματίζεται με γλυκές και όξινες νότες από ινδική καρύδα και λεμόνι.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.