Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 9/6 – Αγίου Πνεύματος

Προσφυγάκια σε καυτερή σάλτσα φούρνου
Προσφυγάκια με πεντανόστιμη, πικάντικη, ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Ιδανική επιλογή για ένα τραπέζι με φίλους ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Τρίτη 10/6

Κόφτα ή κεμπάπ
Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι το μείγμα από 7 μπαχαρικά, το Μπαχαράτ, που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής.

Τετάρτη 11/6

Ανοιχτή οφτή πατάτα με καπνιστή πέστροφα
Ζεστή, βουτυράτη οφτή πατάτα και καπνιστή πέστροφα, που η παρέα θα αγαπήσει.

Πέμπτη 12/6

Σουτζουκάκια σμυρναίικα
Τα σουτζουκάκια υπήρξαν έμπνευση των γυναικών της Σμύρνης οι οποίες τα έλεγαν κιουφτέδες.

Παρασκευή 13/6

Kουνουπίδι με ντομάτα, αρακά και μυρωδικά
Το κουνουπίδι μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε διάφορες συνταγές. Σε αυτή την εκδοχή τον φτιάχνουμε με ντομάτα και τον ταιριαστό του αρακά.

Σάββατο 14/6

Ρολό κιμά ψητό γεμιστό με ομελέτα και πατάτες αλά Λιόν
Ένα διαφορετικό ρολό κιμά με γέμιση μια αφράτη ομελέτα με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρεται με πλούσια σάλτσα ντομάτας και ζεστές πατάτες της Λιόν.

Κυριακή 15/6

Ροσμπίφ μπρεζέ και καρότα με σάλτσα πουλέτ
Σιγομαγειρεμένο στους χυμούς του μοσχαράκι, με τη σάλτσα του να αναδεικνύει όλα τα αρώματα από τα λαχανικά.

Σαλάτα με ψητό καλαμπόκι, φέτα και σκόρδο
Γευστική, σκορδάτη αλλά και τυρένια, η σαλάτα καλαμποκιού είναι τελείως διαφορετική από τις συνηθισμένες σαλάτες.

Η καρυδόπιτα με σοκολάτα της Αντωνίας
Η καρυδόπιτα σε αυτή της την πλούσια εκδοχή, εμπλουτίζεται με σοκολάτα και αποκτά ακόμη πιο πληθωρική γεύση.