Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Ακολουθεί το μενού που για αυτή την εβδομάδα έχει -μεταξύ άλλων- ζουμερά κεμπάπ, παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης, χειροποίητα ζυμαρικά με κοτόπουλο.
Δευτέρα 29/9
Νιόκι με σκόρδο, βούτυρο και μοβ μπρόκολο
Τα νιόκι είναι τόσο, μα τόσο νόστιμα! Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος τα φτιάχνει με βούτυρο, λίγο σκόρδο και μοβ μπρόκολο. Ορεκτικό ή κυρίως, το πιάτο αυτό ταιριάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Τρίτη 30/9
Γκόγκες με σάλτσα από μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο
Οι γκόγκες είναι ένα απλό ζυμαρικό από αλεύρι και νερό. Παρόλο που συνηθίζεται ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο να μαγειρεύονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, σας προτείνουμε να τις αναμείξετε με την περίφημη σάλτσα από το μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Τετάρτη 1/10
Χταπόδι σαβόρο με πουρέ πατάτας
Ο Γρηγόρης Χέλμης μας δίνει μια σύγχρονη συνταγή, οικία, εμπνευσμένη από τα τσιπουράδικα του Βόλου. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Πέμπτη 2/10
Κόφτα ή κεμπάπ
Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι το μείγμα από 7 μπαχαρικά, το Μπαχαράτ, που χρησιμοποιούν σχεδόν ν όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής. Περιέχει μπαχάρι, πιπέρι, γαρίφαλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα και μοσχοσίταρο. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε σε όλα τα γνωστά μπαχαράδικα. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Παρασκευή 3/10
Χυλωμένη φασολάδα με σελινόριζα και θυμάρι
Ζεστή και ωραία χυλωμένη, η φασολάδα είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Σάββατο 4/10
«Φρουτάλια» με λουκάνικα Τζουμαγιάς, πατάτες και κολοκυθάκια
Φτιάχνουμε παραδοσιακή ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκια και λουκάνικα. Χορταστική και νόστιμη μπορεί να σερβιριστεί ως μεσημεριανό γεύμα αλλά και ως πλούσιο πρωινό. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Κυριακή 5/10
Γαμοπίλαφο – Το πιλάφι της Κρήτης
Το σφακιανό πιλάφι, πιο γνωστό ως «γαμοπίλαφο», είναι έθιμο να σερβίρεται στη Μεγαλόνησο σε γάμους, βαφτίσια, εορταστικά τραπέζια και πανηγύρια. Αλλά γίνεται και τέλειο κυριακάτικο φαγητό. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Δείτε επίσης:
Το μενού του φοιτητή: Απλές ιδέες για κάθε μέρα της εβδομάδας με λιγότερα από 3€/γεύμα