Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 18/12
Μοσχαρίσιο συκώτι με ψητά παντζάρια και πετιμέζι
Αυτό το μοσχαρίσιο συκώτι αποκτά ιδιαίτερη γλύκα τόσο από τα ψητά παντζάρια που το συνοδεύουν, όσο και από το πετιμέζι με το οποίο ψήνονται. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός που αξίζει μια δοκιμή για να σας πείσει.
Τρίτη 19/12
Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα
Είναι ουσιαστικά μια αφράτη ομελέτα με μακαρόνια που περισσεύουν και τυριά. Το μυστικό της επιτυχίας; Η σωστή θερμοκρασία του τηγανιού.
Τετάρτη 20/12
Βελουτέ με κουνουπίδι και μανιτάρια τηγανιά
Μια ιδιαίτερη δυναμωτική βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο. Σερβίρεται με μανιτάρια τηγανιά που δίνουν το χειμωνιάτικο άρωμα. Για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.
Πέμπτη 21/12
Χοιρινό στο φούρνο με κάστανα, πορτοκάλι και σάλτσα κρασιού
Ένα πιάτο με πρωταγωνιστή το χοιρινό που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.
Παρασκευή 22/12
Μπιφτέκια από ροβίτσα και πέστο λιαστής ντομάτας
Φτιάχνουμε πρωτότυπα μπιφτέκια από ροβίτσα και τα συνοδεύουμε με πέστο λιαστής ντομάτας.
Σάββατο 23/12
Οσομπούκο με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά
Μία πληθωρική συνταγή με οσομπούκο, που μπορείτε να σερβίρετε και σε γιορτινά, οικογενειακά τραπέζια.
Κυριακή 24/12
Χοιρινό μπούτι με τηγανητή σελινόριζα και γλυκοπατάτες
Αρχοντικό χοιρινό με μπόλικο σκορδάκι και δύο γαρνιτούρες, τηγανητή σελινόριζα και γλυκοπατάτες που του πηγαίνουν υπέροχα, για ένα πλούσιο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι.
Για ορεκτικό
Κολοκύθα ντοφινουά
Mια παραλλαγή του περίφημου gratin dauphinois με την εποχική κίτρινη κολοκύθα. Ένα εύκολο πιάτο της ορεινής χωριάτικης γαλλικής κουζίνας για ορεκτικό ή κύριο πιάτο που γίνεται σε χρόνο dt.
Για επιδόρπιο
Δίπλες φιογκάκια
Σε όλη την Ελλάδα οι δίπλες έχουν διάφορα σχήματα και ονόματα. Ρολάκια, τριαντάφυλλα, ξεροτήγανα, αβγοκαλάμαρα και άλλα… Τα φιογκάκια μας γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα από όλες τις άλλες.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.