Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Αναλυτικά το μενού της εβδομάδας

Δευτέρα 17/3

Κοτόπουλο με μαύρο σκόρδο και μαντζουράνα
Αν ο καιρός το επιτρέπει, αυτά τα κοπανάκια κοτόπουλου γίνονται πολύ νόστιμα σε σχάρα. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε BBQ, τότε ψήνονται εξίσου απολαυστικά και στον φούρνο σας. Η γεύση του μαύρου σκόρδου και το άρωμα της μαντζουράνας θα τα κάνουν ακαταμάχητα.

Τρίτη 18/3

Νιόκι με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό στον φούρνο
Τα νιόκι στον φούρνο είναι ένα comfort φαγητό που αγαπά πολύ η νέα γενιά και όχι μόνο αυτή.

Τετάρτη 19/3

Πρασοτηγανιά γαλέου
Η πρασοτηγανιά, στην original εκδοχή της με χοιρινό, μας παραπέμπει αυθόρμητα στη μακεδονίτικη κουζίνα, και αυτό γιατί το φυτό στην καλλιέργειά του απαιτεί ψυχρότερα κλίματα, πάνω ακριβώς στον εμπορικό άξονα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 20/3

Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
Ότι πρέπει για τα ανοιξιάτικα ΒΒQ αυτή η συνταγή με την πολύ ιδιαίτερη και αρωματική μαρινάδα.

Παρασκευή 21/3

Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Αυτοί οι γίγαντες φούρνου με τη λευκή σάλτσα και τα μανιτάρια έχουν ξεχωριστό άρωμα και γεύση με την προσθήκη της πολύ ιδιαίτερης μαστίχας Χίου.

Σάββατο 22/3

Τουρλού με κιμά
Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε εύκολο και θρεπτικό τουρλού λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Κυριακή 23/3

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή για ραγού. Ιδανική και για καθημερινό τραπέζι αλλά και για κυριακάτικη οικογενειακή μάζωξη.

Ορεκτικό

Τρίγωνα με μπεσαμέλ, κασέρι και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
Αυτά τα αλμυρά σαλονικιώτικα τρίγωνα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Επιδόρπιο

Μηλόπιτα με κανέλα
Φτιάξτε αυτή την απλή και εύκολη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού σας.