Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 4/9
Κοτόπουλο μπριάμ στη λαδόκολλα
Το καθημερινό τραπέζι θέλει ευκολία, οπότε κλείνουμε το αγαπημένο μας μπριάμ στη λαδόκολλα μαζί με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό!
Τρίτη 5/9
Ψητές γαρίδες με σάλτσα pico de gallo από μάνγκο
Η πικάντικη salsa pico de gallo είναι πολύ γευστική και ιδανική για να συνοδεύσετε ψητό κρέας και, φυσικά, τάκος. Όμως ταιριάζει και πλάι σε ψάρι ή θαλασσινά. Ειδικά δίπλα σε γαρίδες, κάνει τέλεια παρέα.
Τετάρτη 6/9
Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Αυτοί οι γίγαντες φούρνου με τη λευκή σάλτσα και τα μανιτάρια έχουν ξεχωριστό άρωμα και γεύση με την προσθήκη της πολύ ιδιαίτερης μαστίχας Χίου.
Πέμπτη 7/9
Χοιρινά σουβλάκια σε γλυκόξινη μαρινάδα
Δίνουμε γλυκόξινη γεύση στα αγαπημένα μας σουβλάκια, με μία απίθανη μαρινάδα με τζίντζερ και λάιμ. Συνοδεύονται απαραιτήτως με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.
Παρασκευή 8/9
Ταλιατέλες με φασολάκια και σάλτσα γιαουρτιού
Τα καλοκαιρινά πράσινα φασολάκια γίνονται και πρώτης τάξεως σάλτσα για ζυμαρικά. Θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή!
Σάββατο 9/9
Σουτζουκάκια σμυρνέικα
Μια συνταγή με ρίζες από την ανατολική Μεσόγειο που ζωντανεύει τη γεύση του κρέατος από το έντονο άρωμα των μπαχαρικών και του κόκκινου κρασιού.
Κυριακή 10/9
Μπακαλιάρος με πέστο, ρύζι και ντοματίνια
Μια δροσερή συνταγή, με μπακαλιάρο και ρύζι. Τα ντοματίνια και το πέστο τής δίνουν τη φρεσκάδα που χρειάζεστε.
Για ορεκτικό
Χορτόπιτα στα κάρβουνα με κατσικίσια φέτα σε φύλλο περέκ
Αυτή η πίτα με τα αρωματικά χόρτα της εποχής για γέμιση, ετοιμάζεται εύκολα με έτοιμο φύλλο και ψήνεται στα κάρβουνα για να γίνει έξτρα τραγανή και απολαυστική.
Για επιδόρπιο
Ψητές τάρτες ξηρών καρπών με μέλι
Με τη βουτυρένια, θριφτή ζύμη της και τη γέμιση με ξηρούς καρπούς και μέλι, αυτή η τάρτα είναι ότι πρέπει για μια απογευματινή επίσκεψη φίλων στο σπίτι.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.