Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 22/1
Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά
Ζυμαρικά και λιωμένα τυριά, ο τέλειος συνδυασμός για ένα comfort φαγητό. Η σάλτσα από ελληνικά τυριά όπως το βουτυράτο μανούρι θα μιλήσει στην καρδιά μας.
Τρίτη 23/1
Τάρτα με κιμά και λάχανο
Αυτή η τάρτα με το λάχανο, που είναι τώρα στην εποχή του, είναι τόσο νόστιμη και χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της.
Τετάρτη 24/1
Ψητή κολοκύθα με σκόρδο και καρύδια
Ένας ξεχωριστός, πικάντικος μεζές με κολοκύθα που συνοδεύει εξαιρετικά κρασί και τσίπουρο.
Πέμπτη 25/1
Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα από πουρέ
Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο πουρέ πατάτας, η κρούστα των φτερούγων κοτόπουλου γίνεται αδιανόητα τραγανή και νόστιμη!
Παρασκευή 26/1
Σιφνέικη ρεβιθάδα
Αυτή η ρεβιθάδα έχει γεύση από Σίφνο, είναι απλή στην παρασκευή της και πεντανόστιμη.
Σάββατο 27/1
Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ
Ζουμερές και λαχταριστές πανσέτες με πλούσια σάλτσα από πορτοκάλι και κονιάκ, που γαρνίρετε ιδανικά με πατάτες φούρνου.
Κυριακή 28/1
Πικάντικο μοσχαράκι με κάστανα και γαλομυζήθρα
Το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται σε κλασικό μεξικάνικο adobo (σάλτσα) με κάστανα και γαλομυζηθρα. Από όλη τη συνταγή το μόνο δύσκολο είναι η υπομονή μέχρι να το δοκιμάσετε!
Για ορεκτικό
Εύκολη σπανακόπιτα
Αυτή την πανεύκολη σπανακόπιτα μπορεί να τη φτιάξει με επιτυχία κι ένας αρχάριος στην κουζίνα. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!
Για επιδόρπιο
Μους σοκολάτα με άρωμα εσπρέσο
Ή, αλλιώς, μους αφογκάτο. Όπως και να το πούμε, αυτό το ντελικάτο και αέρινο γλυκό ικανοποιεί και τους λάτρεις του γλυκού και τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν μένει και κανείς παραπονεμένος.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.