Ένας ξεχωριστός, πικάντικος μεζές με κολοκύθα που συνοδεύει εξαιρετικά κρασί και τσίπουρο.
Υλικά
- 600γρ. κολοκύθα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 100ml λευκός οίνος επετειακός 25 χρόνια Lidl Hellas
- 5 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χοντροτριμμένο
- 240γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
- 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Μπόλικο μαύρο πιπέρι σε κόκκους Kania
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα ταψί. Απλώνετε μέσα στο ταψί την κολοκύθα και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Βάζετε σε ένα γουδί το σκόρδο, το ξίδι, το κρασί, το ψωμί και τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σιγά σιγά ρίχνετε το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.
Βήμα 4
Ρίχνετε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στην κολοκύθα και τέλος πασπαλίζετε με πιπέρι ή μπούκοβο.
Βήμα 5
Ψήνετε την κολοκύθα στο φούρνο για 20-30 λεπτά. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.