Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 7/7
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με αυγά και μασκαρπόνε

Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια αλλιώς. Φουρνίζονται, και παρέα με το κρεμώδες μασκαρπόνε και τα μελάτα αυγά, κάνουν ένα φαγητό ονειρεμένο.

Τρίτη 8/7
Μπάμιες στη γάστρα με σκορπίνα και καυκαλήθρες

Τη σκορπίνα τη λένε άσχημη γιατί είναι αγκαθωτή, αλλά αρέσει σε πολλούς το λευκό μαλακό κρέας της και με την ιδιαίτερη γεύση του, γιατί δίνει φοβερή ψαρόσουπα. Όμως μπαίνει και στον φούρνο μαζί με λαχανικά εποχής, όπως εδώ πλάι στις μπάμιες και αποτελεί μία ενδιαφέρουσα επιλογή για το μενού της εβδομάδας.

Τετάρτη 9/7
Φλωμάρια με μελιτζάνες στιφάδο

Τα φλωμάρια μοιάζουν με τις γνωστές χυλοπίτες. Η παρασκευή τους είναι απλή που αξίζει να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε φρέσκα με το εξαιρετικά πεντανόστιμο «μελωμένο» στιφάδο από μελιτζάνες.

Πέμπτη 10/7
Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά, αμπελόφυλλα και ελιές

Ζουμερό κοτόπουλο παρέα στο ίδιο πιάτο με μποστανικά που απολαμβάνουν την εύνοια του θερινού ήλιου. Ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Παρασκευή 11/7
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου

Αυτές οι πιπεριές Φλωρίνης που είναι γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ, μπορούν να σερβιριστούν τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, μετά το μπάνιο ή να συνοδεύσουν ένα δροσερό ούζο πάνω στην ακροθαλασσιά.

Σάββατο 12/7
Φασόλια χάντρες με corned beef και τηγανητά ψωμάκια

Αυτές οι χάντρες φούρνου της Αργυρώς Κουτσού απογειώνονται γευστικά με την προσθήκη του αλλαντικού και της φέτας και γίνονται ένα χορταστικό κυρίως γεύμα.

Κυριακή 13/7
Παστιτσάδα Οσομπούκο

Με ιστορία που ξεκινά γύρω στον 6ο αιώνα, όταν οι Λομβαρδοί πολιορκούσαν τη Βερόνα, η παστιτσάδα έχει διανύσει μεγάλες αποστάσεις, χρονικές και πολιτισμικές.