Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 6/2
Ιταλικό σπαγγέτι με σάλτσα ψητής ντομάτας
Η σάλτσα ντομάτας είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες σάλτσες για τα σπαγγέτι και τα λιγκουίνι. Επειδή τον χειμώνα δεν έχουμε φρέσκες ώριμες ντομάτες, οι ντομάτες σε κονσέρβα μας δίνουν τη λύση και γίνονται πιο νόστιμες όταν τις ψήσουμε στον φούρνο.


Τρίτη 7/2

Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα, κρεμμύδι και πιπεριές
Μια πολύ εύκολη και πληθωρική ομελέτα, που μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο.


Τετάρτη 8/2

Πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ελιές και πορτοκάλι
Είτε επιλέξετε να φτιάξετε το φύλλο από την αρχή, σύμφωνα με τη συνταγή μας, είτε χρησιμοποιήσετε έτοιμο χωριάτικο φύλλο, αυτή η πρασόπιτα θα γίνει ανάρπαστη.


Πέμπτη 9/2

Κεφτέδες στον φούρνο
Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια και τα ψήνει στον φούρνο. Υπέροχα, αρωματικά, τραγανά και ανάλαφρα κεφτεδάκια, ιδανικά για κάθε τραπέζι.


Παρασκευή 10/2

Φασολάδα φούρνου
Αν αναρωτιέστε τι περισσότερο έχει μια φασολάδα φούρνου από την κλασική φασολάδα που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα, θα το καταλάβετε μόλις τη δοκιμάσετε, η φουρνιστή της γεύση είναι μοναδική και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα τόσο τις πιο κρύες ημέρες, όσο και τις ηλιόλουστες.

Σάββατο 11/2
Μπακαλιάρος με πέστο, ρύζι και ντοματίνια
Μια δροσερή συνταγή, με μπακαλιάρο και ρύζι. Τα ντοματίνια και το πέστο τής δίνουν τη φρεσκάδα που χρειάζεστε.

Κυριακή 12/2
Αρνάκι με πατάτες και σκόρδο
Ένα πιάτο αγαπημένο και χορταστικό, με ένα υλικό «έκπληξη». Η μαρμελάδα φραγκοστάφυλου απογειώνει την παραδοσιακή αυτή συνταγή που όλοι ξέρουμε, και μας τη συστήνει ξανά απ’ την αρχή.


Για ορεκτικό

Φτιάχνουμε πεντανόστιμα ρολάκια πίτσας
Φτιάχνουμε ρολάκια πίτσας και απολαμβάνουμε. Η συνταγή χρειάζεται λίγα υλικά και θα μοιράσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.


Για επιδόρπιο

Σοκολατόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Εύκολο, γρήγορο και ζουμερό γλυκό γεμάτο απολαυστική σοκολάτα.