Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 22/4
Φριτάτα με γλυκοπατάτες, πιπεριά και φέτα
Αυτή η πολύχρωμη και πληθωρική φριτάτα είναι εύκολη στην παρασκευή της και καταναλώνεται εξίσου ωραία ζεστή αλλά και κρύα, γι’ αυτό είναι ότι πρέπει για το ταπεράκι του γραφείου ή του σχολείου.


Τρίτη 23/4
Πικάντικα σουβλάκια με σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι
Πεντανόστιμο κοτόπουλο σε σουβλάκι με πικάντικες νότες και dressing από λαχταριστή σως μουστάρδας.

Τετάρτη 24/4
Μανιταροκεφτέδες με σάλτσα παντζαριού και λουίζας
Αυτοί οι κεφτέδες από μανιτάρια απογειώνονται γευστικά από τη σαλάτα παντζαριού και λουίζας με την οποία συνοδεύονται.


Πέμπτη 25/4
Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές
Αυτή τη φορά στρώνουμε το νηστίσιμο τραπέζι με όσπρια και έθνικ μπαχαρικά αρώματα…

Παρασκευή 26/4
Λαχανιά
Πρόκειται ουσιαστικά για μια νηστίσιμη χορτόπιτα με μυρώνια, καυκαλήθρες, τσουκνίδες και λάπαθα. Ιδανική όχι μόνο για όσους νηστεύουν αλλά και όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή.



Σάββατο 27/4

Vegan hot dog
Ένα χορτοφαγικό hot dog με πλούσια πικάντικη coleslaw και μουστάρδα ταχίνι, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι vegan.

Κυριακή 28/4
Μπακαλιάρος με πέστο, ρύζι και ντοματίνια
Την Κυριακή των Βαΐων τρώμε παραδοσιακά ψάρι, οπότε εμείς σας προτείνουμε μια ξεχωριστή και δροσερή και χορταστική συνταγή, με μπακαλιάρο και ρύζι.

Για ορεκτικό
Τηγανητό κουνουπίδι με μέλι και μπαχαρικά
Κι όμως το κουνουπίδι μπορεί να γίνει εύκολα ένας νόστιμος γλυκόξινος ορεκτικός μεζές.

Για επιδόρπιο
Δροσερή κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για κρεμώδη μους λεμονιού με γλυκές νότες λευκής σοκολάτας.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.