Η Ελένη Μενεγάκη φρόντισε πριν αποχαιρετήσει το κοινό της να μοιραστεί μαζί του, όσα περισσότερα μπορούσε αφήνοντας έναν γλυκό αποχαιρετισμό. Ανάμεσα στα άλλα μοιράστηκε και την αγαπημένη της συνταγή για μακαρονάδα. Τι μας έδειξε, λοιπόν;
Σε μια κατσαρόλα έβρασε τα μακαρόνια και σε μία άλλη κατσαρόλα έβαλε το λάδι, μία σκελίδα σκόρδο που το έβγαλε στη συνέχεια, καθώς τα τα παιδιά της δεν αγαπούν το σκόρδο και πρόσθεσε πιπεριά, κρεμμύδια και λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια έβαλε φρέσκια πολτοποιημένη ντομάτα και άφησε να σιγοβράσει τη σάλτσα.
Όπως είπε η Ελένη, μπορεί τα ελληνικά νοικοκυριά να αγαπούν τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια, ωστόσο στην Ιταλία τα ζυμαρικά αναμιγνύονται με τη σάλτσα και το αποτέλεσμα είναι πιο πλούσιο. Η Ελένη προτίμησε και εκείνη να κάνει την ιταλική βερσιόν και ανακάτεψε τα μακαρόνια με τη σάλτσα! Aν θες και εσύ περισσότερες συνταγές με μακαρόνια σου δίνουμε και 3 δικές μας!