Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για πολλούς ασυνήθιστους συνδυασμούς ποτού και υλικών στα κοκτέιλ, αλλά επειδή ακριβώς πρόκειται για κοκτέιλ είμαστε πρόθυμοι να το τολμήσουμε. Αν κάποιος σας έλεγε όμως να προσθέσετε πίκλες -αγγουράκια τουρσί, δηλαδή- μέσα στη μπίρα σας, θα το κάνατε;

beer

Στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, φαίνεται ότι οι πίκλες στην μπίρα είναι η νέα τάση! Για την ακρίβεια, ο παρασκευαστής τουρσιών Joe McClure από το Μίσιγκαν, δήλωσε στο Esquire ότι το αγγουράκι τουρσί δένει ιδανικά με την lager, χάρη στις νότες ξιδιού και αλατιού που προσθέτει στο ποτό, ενώ ένας ακόμη παρασκευαστής τουρσιών από την Βιρτζίνια ανέφερε στο site Washington’s Top News ότι ο συνδυασμός είναι ιδανικός, μιας και πρόκειται για ένα ποτό και ένα τρόφιμο που έχουν υποστεί ζύμωση και άρα ταιριάζουν μεταξύ τους. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το αλκοόλ αγαπά τις δυνατές γεύσεις, όπως την οξύτητα που του προσδίδει η πίκλα.

Και αν το αγγουράκι τουρσί σας ακούγεται ακραίο, να ξέρετε ότι η τάση για ένταση στην μπίρα έχει κι άλλες εναλλακτικές, όπως πράσινες ελιές, καυτερές κόκκινες πιπερίτσες και αβγά τουρσί!