Ομολογώ πως δεν έρχομαι όσο συχνά θα ήθελα σε αυτό το wine bar-μινιατούρα και τούτο εξαιτίας της αδυναμίας κρατήσεων – βλέπετε από μια ηλικία και μετά δεν κάνεις μπαρότσαρκες, αν δεν βρεις εδώ να πας στο παρακάτω, ούτε βέβαια μπορεί να περιμένεις όρθιος για να αδειάσει τραπέζι. Όμως, όποτε τα καταφέρνω, ενθουσιάζομαι και ξεχνώ τη γκρίνια μου. Η εξαιρετική συλλογή ελληνικών κρασιών, διαλεγμένων με άποψη, με αποζημιώνει.

ΧΩΡΟΣ: Μικρό, κουκλίστικο εσωτερικό, με δυο τραπεζάκια, μερικά καθίσματα στο μπαρ, ένα πατάρι κι αυτό είναι όλο το μέσα. Το παιχνίδι όμως γίνεται έξω, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος, που τα τραπεζάκια γεμίζουν ακόμα και το καταχείμωνο.

krasi

ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ; Περισσότερες από 200 ετικέτες σχεδόν στο σύνολό τους από τον ελληνικό αμπελώνα, που καλύπτουν όλες τις περιοχές και τα στυλ. Ο Δημήτρης και η Μαντλέν Κούμανη δείχνουν να αγαπούν, όμως, ιδιαίτερα τις καινούριες τάσεις στην οινοποίηση και τα «φυσικά», τα «πορτοκαλί» και τα κρασιά «του αμφορέα» βρίσκουν ξεχωριστή θέση στις προτάσεις τους. Τα κρασιά σε ποτήρι ξεκινούν από τα 2,50€ (ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοιες τιμές) και των φιαλών από τα 12€, αν θυμάμαι σωστά.

ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ; Πολύ καλές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και 2-3 κρύα πιατάκια συνοδεύουν μια χαρά το κρασί μας.

ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΜΕ Ή ΟΧΙ; Ασφαλώς ναι. Απλώς, αν δεν θέλετε να περιμένετε, αποφύγετε τις μέρες και ώρες αιχμής. Ούτως ή άλλως πάντως τα κρασιά και οι τιμές τους αξίζουν μια μικρή αναμονή.

ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ ΒΑΘΜΟ; 9/10

info
Φωκίωνος 2, Μητρόπολη, Αθήνα, τηλ. 210 3239406. Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι. Κυριακή από το απόγευμα. Δεν δέχεται κρατήσεις.