Σε προνομιακή θέση πάνω στην παραλία της Γλυφάδας, εκεί που παλιά βρισκόταν ο ονομαστός «Ζέρβας», έχει πιάσει πόστο από πέρυσι μια παιχνιδιάρικη χελώνα που ακούει στο όνομα Caretta. Το bar-restaurant αποτελεί την τέλεια λύση διασκέδασης δίπλα στη θάλασσα – νωρίς το πρωί για ποιοτικό καφέ, το μεσημέρι και τα βράδια για νόστιμα γεύματα και τις νύχτες για δροσερά κοκτέιλ και ζωηρά πάρτι.

Φτάνοντας στο bar-restaurant, εντύπωση κάνουν οι αναπαυτικές ξαπλώστρες και οι μαξιλάρες που απλώνονται στην άμμο, υποσχόμενες ατελείωτες στιγμές ηρεμίας κάτω από τα σκίαστρα και τον ήλιο. Στα ράφια του μεγάλου μπάρ – στην είσοδο του μαγαζιού- φιγουράρει μια μεγάλη ποτών, δηλώνοντας ξεκάθαρα το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα κοκτέιλ στο Caretta. Στον ανοιχτό χώρο, φυσικό ξύλο, μάρμαρο, γκρι και μαύρα χρώματα και προσεγμένα φυτά ενώνονται αρμονικά και συνθέτουν ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό.

Οι γεύσεις της κουζίνας του γνωστού και αγαπητού σεφ Δημήτρη Κότσαλη (NYX, Izakaya) ολοκληρώνουν την όμορφη εμπειρία. Στο εστιατόριο, ο Κότσαλης και ο head chef Τζεβ Χαλίλι παρουσιάζουν ένα ελληνικό-μεσογειακό μενού με διακριτικές fusion πινελιές. «Είμαστε σε μια πολύ ωραία τοποθεσία δίπλα από τη θάλασσα. Ο κόσμος έρχεται αναζητώντας ευχάριστες στιγμές και θέλουμε το φαγητό μας να συμβάλει σε αυτό – να είναι απλό, με καθαρές γεύσεις.»

Η αρχή του δικού μου γεύματος έγινε με χειροποίητο ζεστό ψωμί σε στιλ φοκάτσια συνοδεία τριλογίας εξαίσιων αλοιφών – ταραμοσαλάτα με yuzu και τραγανή κινόα, τυροκαυτερή με πιπεριά jalapenos φέτα και ανθότυρο και μελιτζανοσαλάτα με miso, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Στα ωμά που ακολούθησαν το carpaccio από τσιπούρα με ταραμά, πίκλα αγγούρι, τσίλι και τζίντζερ sauce έκλεψε τις εντυπώσεις με την όμορφα όξινα και ελαφρώς υπόπικρη γεύση του.

Ωραίες καπνιστές και απαλές γλυκές νότες χαρακτήριζαν το ψημένο με kimchi και soya χταπόδι που κατέφθασε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και τραγανού κρεμμυδιού ενώ οι γαρίδες σαγανάκι με έκαναν να ζητήσω λίγο ακόμα ψωμάκι για να βουτήξω μέσα στην πλούσια σάλτσα ντομάτας τους.

Με λεπτή ζύμη και γήινα αρώματα παρουσιάστηκαν τα dumplings με ουρά μόσχου, καλαμπόκι, μυρωδικά, μανιτάρια shiitake και πουρέ καρότου. Για τα κυρίως πιάτα, όντας λάτρης του κρέατος, το ribeye black angus έδωσε την τέλεια λύση. Εμφανίστηκε άψογα ψημένο με αέρινο πουρέ παστινάκι, king oyster, μπρόκολο και καυτερή sauce. Εξαιρετικό ήταν και το καλοχυλομένο κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα που έλιωναν στο στόμα και παρμεζάνα. Ένα πιάτο που απέσπασε υψηλή θέση στις προτιμήσεις μου και χρήζει απαραιτήτως δοκιμής. Τις προσεγμένες γεύσεις του μενού συνοδεύουν ωραία τα δροσερά κοκτέιλ και οι ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα κρασιών.

Οι φίλοι της παραλίας, που δύσκολα αποχωρίζονται τις βουτιές στη θάλασσα, δεν μένουν παραπονεμένοι. Ο Κότσαλης έχει σχεδιάσει για αυτούς ένα ενδιαφέρον μενού με poke bowls και σνακς που μπορούν να απολαύσουν στις ξαπλώστρες τους. Με χαλαρά vibes και νόστιμες γεύσεις, το Caretta αποτελεί αξιόλογο προορισμό για καλοκαιρινή εξόρμηση στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

info
Διαδόχου Παύλου 46, Γλυφάδα, τηλ. 210 8942568, Instagram: caretta_athens

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα