Τα ντιπ χαρίζουν μια ιδιαίτερη πινελιά σε ένα μονότονο βράδυ και κάνουν καλή παρέα με το κρασί και τη μπίρα. Χάρη στα αγαπημένα μας προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ γίνονται εύκολα και γρήγορα. Εφοδιαστείτε με κριτσίνια και τσιπς για να τα απολαύσετε σκέτα, αλλά τολμήστε να τα προσθέσετε σαν ντιπ και σε σαλάτες!
Ντιπ με αρακά
Υλικά
1 κουτί Αρακά σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 400 γρ.
1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο, τη σάρκα
χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τον αρακά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για 2΄-3΄ σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό που βράζει, Τον σουρώνουμε καλά.
Τον ρίχνουμε μαζί με το αβοκάντο, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο μούλτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε έναν λείο πουρέ ή ψιλοκόβουμε τα υλικά με διακεκομμένη λειτουργία του μούλτι, ανάλογα με την υφή που θέλουμε να δώσουμε. Αλατίζουμε ανάλογα.
Αν το θέλουμε πιο αραιό, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας νερό ή όσο χρειαστεί χτυπώντας μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
Nτιπ με καλαμπόκι
Υλικά
1 κουτί Καλαμπόκι σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 340 γρ.
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ή 1 κοφτό κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
χυμό από 1 λάιμ
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το καλαμπόκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στραγγισμένο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αρχίσει παίρνει χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρουμε για 2΄ επιπλέον ανακατεύοντας διαρκώς.
Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν ή ψιλοκόβουμε τα υλικά με διακεκομμένη λειτουργία του μούλτι, ανάλογα με την υφή που θέλουμε να δώσουμε. Αλατίζουμε ανάλογα.
Αν το θέλουμε πιο αραιό, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας νερό χτυπώντας μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
Nτιπ ρεβιθιού με παντζάρι
Υλικά
1 κουτί Ρεβίθια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 400 γρ.
250 γρ. παντζάρια βρασμένα
1/2 φλιτζ. ταχίνι
1/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml νερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα µίξερ-πολυκόφτη πολτοποιούμε τα ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ µαζί µε το παντζάρι, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό χτυπώντας συνεχώς µέχρι να πάρουμε έναν λείο πουρέ, όσο σφιχτό τον θέλουμε. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και χυµό λεµονιού αν χρειαστεί.
Πασπαλίζουμε µε επιπλέον κύµινο και με πάπρικα γλυκιά αν θέλουμε, περιχύνουμε µε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.