Sponsored Content
Οι τομάτες, γλυκές και ζουμερές δίνουν χρώμα, γεύση και άρωμα στα καλοκαίρια μας. Τρώγονται με κάθε πιθανό τρόπο, ωμές ή μαγειρεμένες και κάνουν καταπληκτικές σάλτσες που μας προκαλούν να βουτήξουμε το ψωμί μας, ανεβάζοντας την απόλαυση στα ύψη. Τί γίνεται όμως όταν δεν έχουμε φρέσκες τομάτες για να μαγειρέψουμε; Όπως είναι φυσικό, καταφεύγουμε σε έτοιμες λύσεις, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα.
Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό στο οποίο επενδύει η Τομάτα Γκρέκα, η οποία παράγεται με φροντίδα και επιμέλεια από ανθρώπους με μεράκι και πάθος. Κάθε χρόνο καλλιεργούν με σεβασμό τον εύφορο κάμπο του νομού Σερρών, καθώς το κλίμα και το έδαφος της περιοχής είναι ιδανικά για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα εύφορα, σερραϊκά εδάφη έχουν τις πιο λαχταριστές, ζουμερές τομάτες καλοκαιρινής συγκομιδής.
Έτσι, από νωρίς τον χειμώνα οι παραγωγοί και οι συνεργάτες τους, μελετούν το χώμα και επιλέγουν προσεκτικά τα κατάλληλα χωράφια όπου θα γίνει η παραγωγή της τομάτας. Ο στόχος φυσικά, είναι να συμπυκνωθούν η φρεσκάδα, η νοστιμιά το άρωμα της ελληνικής φύσης χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Αυτός είναι και ο λόγος που η τομάτα Γκρέκα ξεχωρίζει και δεν είναι απλά ακόμα ένα κουτί στα ράφια των σουπερμάρκετ.
Η καλλιέργεια και η συγκομιδή
Η καλλιεργητική φροντίδα της τομάτας Γκρέκα, γίνεται συλλογικά από τους παραγωγούς του νομού Σερρών και τη γεωπονική υπηρεσία του εργοστασίου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό, γευστικό και αρωματικό.
Η διαδικασία ξεκινά με το όργωμα του αγρού. Οι αγρότες οργώνουν, φρεζάρουν και λιπαίνουν το έδαφος προετοιμάζοντάς το για τη νέα σοδειά. Η γεωπονική υπηρεσία του εργοστασίου μελετά τη μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα της κάθε περιοχής για να γίνει η κατάλληλη επιλογή του σπόρου, εξασφαλίζοντας ένα άριστο αποτέλεσμα και τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να υπάρξει η ομαλή ανάπτυξη.
Οι άνθρωποι της Γκρέκα αγαπούν την δουλειά τους και παρακολουθούν στενά την καλλιέργεια, ώστε να επιτύχουν την απολαυστική νοστιμιά της τομάτας Γκρέκα. Έτσι, κανένα στάδιο δεν μένει χωρίς επιτήρηση και οι καρποί μεγαλώνουν και ωριμάζουν, μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο χρώμα τους, που σηματοδοτεί την ώρα της συγκομιδής.
Η καλλιέργεια της τομάτας Γκρέκα καταγράφεται σε βίντεο που μοιράζονται μαζί μας οι άνθρωποι που εργάζονται εντατικά για να έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας. Μας δείχνουν βήμα βήμα πώς προετοιμάζεται, καλλιεργείται, συλλέγεται και επεξεργάζεται μέχρι να φτάσει στα χέρια μας, πάντα με την υπογραφή της εταιρείας ΚΟΡΕ. Η τομάτα Γκρέκα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που αγαπά τη μαγειρική και θέλει να πειραματίζεται με γεύσεις και ποιοτικά προϊόντα.
Αν είστε λάτρης της τομάτας, διαβάστε πώς ψήνουμε τομάτες και τοματίνια για μια έκρηξη γεύσης στα πιάτα μας.