Με ιστορία που ξεκινάει σχεδόν 3 αιώνες πριν, η Maille έχει συνδέσει το όνομα της με τη μουστάρδα άριστης ποιότητας, προσφέροντας ξεχωριστές απολαύσεις, στις οποίες υποκλίνονται ακόμη και βασιλείς.
Ο Οίκος Maille ιδρύθηκε από τους Antoine-Claude Maille τον πρεσβύτερο και Antoine-Claude Maille τον νεότερο (πατέρα και γιο), με την πρώτη μπουτίκ να ανοίγει στο Παρίσι στα 1747 και αμέσως έγιναν οι επίσημοι προμηθευτές της αυλής του Λουδοβίκου του 15ου. Μάλιστα, η Μαρκησία ντε Πομπαντούρ -ερωμένη του Λουδοβίκου του 15ου- γίνεται πιστή πελάτισσα. Λίγα χρόνια αργότερα, ακολουθούν η αυλή της Αυστρίας και τη Ουγγαρίας, με αποκορύφωμα το 1771, όταν ο οίκος Maille γίνεται επίσημος προμηθευτής της Αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β’ της Ρωσίας, ενώ τη “βασιλική” παράδοση συνέχισαν και οι κληρονόμοι τους.
Σήμερα, ο Οίκος Maille συνεχίζει να παρέχει εξαιρετική ποικιλία αρτυμάτων, βασισμένων σε προσεκτικά επιλεγμένα υλικά. Στις εγκαταστάσεις τους, στην καρδιά της Βουργουνδίας, επιλέγουν για τις μουστάρδες σιναπόσπορους της ποικιλίας brassica juncea, οι οποίοι παρέχουν υψηλό επίπεδο οξύτητας, ιδανικό για αρτύματα και προτιμώνται για την ποιότητα της υφής που δημιουργούν. Η ποιότητα του ξιδιού που προστίθεται στους σιναπόσπορους είναι επίσης σημαντική και γι’ αυτό, χρησιμοποιούν ξίδι που παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Maille. Για τους γευσιγνώστες, η Ντιζόν είναι το συνώνυμο της πιο εκλεκτής μουστάρδας, που μπορεί να αγοράσει κανείς. Μάλιστα, το 1937 παραχωρήθηκε στη Dijon ονομασία προέλευσης, που διέπεται από συγκεκριμένους κανονισμούς -πρέπει να παράγεται σύμφωνα με την ενδεδειγμένη μέθοδο-, όπως συμβαίνει με τα υψηλής ποιότητας τοπικά κρασιά.
Όσο για τις boutique της, το 1845 άνοιξε η boutique στην πόλη Dijon στην καρδιά της Βουργουνδίας, πατρίδα της φημισμένης μουστάρδας Dijon, ενώ το 1996, στην 250ή επέτειο των εγκαινίων της πρώτης της μπουτίκ, η Maille άνοιξε μία ακόμα στην Place de la Madeleine στο Παρίσι. Τέλος, το 2013, ανοίγει η πρώτη boutique εκτός Γαλλίας, στο Piccadilly στο Λονδίνο.
Μια μουστάρδα δεκάδες γεύσεις
Η ποικιλία αρτυμάτων είναι εμπνευσμένη από τα 84 είδη μουστάρδας και τα 120 είδη ξυδιού, που δημιούργησε ο Antoine-Claude Maille. Σήμερα, συνεχίζουν να εξερευνούν, να επιλέγουν και να συνδυάζουν τα πιο εκλεκτά συστατικά, δημιουργώντας πλούσιες και ποιοτικές γεύσεις και υφές.
H Maille μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων μουστάρδας, μαγιονέζας και sauce για κρέας & ψάρι, υπόσχεται να μας χαρίσει πολλές και δυνατές γευστικές απολαύσεις σε κάθε γεύμα! H σειρά μουστάρδων Maille περιλαμβάνει την κλασική Dijon Originale, τη Wholegrain Mustard με ολόκληρους σπόρους σιναπιού, μπαχαρικά και μυρωδικά, τη μέτρια πικάντικη Mi-Forte, την πιο κρεμώδη Dijonnaise με μπαχαρικά και αρωματικά, την Poivre Vert με διάφορες ποικιλίες πράσινων πιπεριών και την Maille au Miel ή αλλιώς μουστάρδα Dijon με μέλι, που χαρίζει μια υπέροχη ανάλαφρη γλυκιά γεύση όπου προστεθεί.