Η Google είχε δημοσιεύσει πρόσφατα μία λίστα με τις 10 πιο δημοφιλείς συνταγές, που έψαξαν οι χρήστες κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας την Άνοιξη. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η συνταγή banana bread ή αλλιώς μπανανόψωμο.

Nα αναφέρουμε, ότι οι αναζήτησεις για συνταγή  banana bread τον Απρίλιο έφτασαν στις 2.7 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, δηλαδή, 800% πάνω από την ίδια περίοδο πέρυσι και έτσι είναι η πιο δημοφιλής αναζήτηση, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κοτόπουλο.

Φυσικά, αυτο το γλυκό δεν έκανε την εμφάνισή του μόνο στην καραντίνα, αλλά αποτελεί τάση πια στα social media. Ωστόσο, γιατί ανέβηκε ακόμη περισσότερο η δημοτικότητα του μπανανόψωμου στην καραντίνα;

Κατ’αρχάς, να σημειώσουμε πως οι ζύμες γενικά είχαν την τιμητική τους στην καραντίνα, καθώς η επιθυμία για μαγειρική δημιουργία αυξήθηκε. Συγκεκριμένα, για το μπανόψωμο ένας λόγος που το έκανε τόσο περιζήτητο είναι πως αποτελείται από απλά υλικά, που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια και αποτελεί μία οικονομική λύση. Επίσης, οι περισσότεροι όταν βλέπουν πως οι μπανάνες μαυρίζουν θέλουν να τις αξιοποιήσουν σκεφτόμενοι μάλιστα και την σπατάλη τροφίμων. Έτσι, ψάχνουν συνταγές για το πώς θα μπορούσαν να βάλουν τη μπανάνα στη μαγειρική τους.

Πέρα, όμως από τα παραπάνω αξιοσημείωτο είναι πως το banana bread έχει και ιστορικό υπόβαθρο. Φαίνεται πως η πρώτη φορά που δημοσιεύτηκε συνταγή για banana bread ήταν στις ΗΠΑ το 1933 από την Pillsbury κατά την περίοδο της «Μεγάλης Ύφεσης», που αποτελεί μία άλλη «μαύρη» περίοδο της ιστορίας. Φαίνεται, πως το μπανανόψωμο έχει την «ικανότητα» να προσφέρει χαρά σε δύσκολες περιόδους.

H μπανάνα εξάλλου είναι ένα από τα τρόφιμα τα οποία μπορούν να μας «ανεβάσουν», καθώς είναι πλούσια σε τριπτοφάνη, μια πρωτεΐνη την οποία ο οργανισμός μας την μετατρέπει σε σεροτονίνη, ορμόνη γνωστή για τις χαλαρωτικές και ευεργετικές ιδιότητές της.

Για αυτό σου έχουμε και εμείς 3 σούπερ συνταγές με μπανάνα για να τις απολαμβάνεις και να ανεβαίνει η διάθεσή σου!

Μπανανόψωμο με καρύδια και νιφάδες βρώμης

Μπανανόψωμο

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας και καρύδια