Από το βγαλμένο από τα 70’s με μοσχαρίσιο κιμά γεμιστό με αβγά μέχρι τη χοιρινή πανσέτα μπρεζέ, ανοίγουμε το τεφτέρι του Olivemagazine.gr και προτείνουμε μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές για να τις φτιάξετε όταν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας ή -ακόμα καλύτερα- να τις απολαύστε με καλή παρέα και ένα ωραίο, κόκκινο κρασί.
Ρολό από φιλέτο γαλοπούλας με διάφορα φρούτα
Η γαλοπούλα δεν είναι η αγαπημένη όλων και υπάρχει αρκετή γκρίνια γύρω από το στεγνό κι άνοστο κρέας της. Μύθος από κακές γλώσσες αφού όλα είναι θέμα γούστου και σωστού μαγειρέματος. Για του λόγου το αληθές σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα τραπέζι μέχρι 6 ατόμα με ρολό γαλοπούλας, που θα διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις γύρω από το όνομά της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ρολό κιμά γεμιστό με αβγά
Σε ρυθμούς seventies αυτή η συνταγή για ρολό κιμά που κρύβει μέσα του βρασμένα αβγά. Είναι ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αρνάκι ρολό με γέμιση φέτας
Λαχταριστό αρνάκι ρολό από μπούτι, γεμισμένο με φέτα κι αρωματικά. Θα το φτιάξετε εύκολα αφού την περισσότερη δουλειά θα την κάνει ο χασάπης που θα το ξεκοκαλίσει. Αν προσθέσετε μαζί του στο ταψί πατατούλες που θα έχετε προηγουμένως αλατοπιπερώσει και αρωματίσει με σκόρδο και δεντρολίβανο, το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι λίγο κρασί και λίγο ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο. Μια δροσερή πράσινη σαλάτα επιβάλλεται σαν συνοδεία του πιάτου… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι
Το ανοίξαμε, το γεμίσαμε με πλούσια γέμιση πράσου και μανιταριών, το τυλίξαμε ρολό και μετά το ψήσαμε περιχυμένο με κονιάκ και λάδι. Αν το προτιμάτε, γίνεται και με χοιρινό κρέας. Όλα είναι θέμα γούστου… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι
Το κατσικίσιο μπουτάκι γίνεται πολύ μαλακό και ζουμερό στη λαδόκολλα. Το πέστο από θυμάρι κάνει ακόμη πιο πλούσια και μεστή τη γεύση του. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μυρωδικά και όχι ξερά. Κάνουν τη διαφορά! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας
Αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, ειδικά αν το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες και μια ωραία πράσινη σαλάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα ντομάτας
Στο καθημερινό ή και στο κυριακάτικο τραπέζι, το ρολό είναι από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Περιχυμένο με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας και με πουρέ πατάτας δίπλα του είναι πραγματικά θεσπέσιο! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αρνάκι ρολό με πατάτες στο φούρνο
Μια υπέροχη συνταγή για κρέας από τους καλύτερους του είδους: τον Γιάννη Μαρόλη και τη Γωγώ Γιαννακοπούλου, του κρεοπωλείου «ο Γιάννης» στα Εξάρχεια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Το ρολό της μαμάς
Ένα νόστιμο φαγητό με κιμά κοτόπουλου, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Χοιρινή πανσέτα ρολό μπρεζέ με μουστάρδα και βαλσαμικό με μέλι
Μια συνταγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κυριακάτικου και του γιορτινού τραπεζιού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κιμαδένιο ρολό με αρακά και καρότα
Το ρολό κιμά είναι το απόλυτο οικογενειακό φαγητό. Εδώ το γεμίζουμε με αρακά και καρότο και το συνοδεύουμε με πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μοσχαράκι ρολό γεμιστό
Μοσχαράκι ρολό, γεμισμένο με τυρί και πιπεριές, σιγομαγειρεμένο για ώρες μέσα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ