Το ψαρονέφρι, το εκλεκτό κομμάτι του οποίου το όνομα κάποιους μπερδεύει, δεν είναι θαλασσινός μεζές αλλά μια από τις πιο τρυφερές κοπές χοιρινού κρέατος. Συγκεντρώσαμε 10 από τις πιο νόστιμες συνταγές μας για να το απολαύσετε στο καθημερινό ή το γιορτινό τραπέζι.
Το όνομά του ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις «ψόαι» της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που σημαίνει οσφυϊκοί μύες και όχι ψάρι, ενώ το δεύτερο συνθετικό προέρχεται από την λέξη «νεφρός». Ψαρονέφρι λοιπόν είναι ουσιαστικά οι μύες που περιβάλλουν τα νεφρά του χοιρινού. Μαγειρεύεται εξαιρετικά στη σχάρα, το φούρνο αλλά και το τηγάνι αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί στεγνώνει εύκολα.
Ψαρονέφρι με σάλτσα από μπίρα και μουστάρδα
Το ψαρονέφρι είναι από τα κομμάτια που θέλουν πολλή προσοχή στο μαγείρεμα γιατί στεγνώνει εύκολα ενώ «ζητά» βαθιά νόστιμες σάλτσες όπως αυτή που σάς προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τουρλού στη κατσαρόλα με φέτες από ψαρονέφρι πιπεράτο
Ένα πολύ ενδιαφέρον πιάτο ιδανικό για το τραπέζι της Κυριακής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ψητό ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας
Πληθωρικό πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα ή γιορτινά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου
Mια νόστιμη συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο φθινοπωρινό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ρολό σφολιάτας με μανιτάρια και ψαρονέφρι
Μια παραλλαγή του φιλέτου Γουέλινγκτον, με φθηνά υλικά και νοστιμότατο αποτέλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια
Τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Χοιρινά σουβλάκια από ψαρονέφρι
Ζουμερά και νόστιμα χοιρινά σουβλάκια από τα χεράκια σας! Για να δώσετε πιο εξωτική νότα στο πιάτο συνοδεύετε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και πουρέ αβοκάντο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ψαρονέφρι μαγειρεμένο με 3 πιπέρια και κονιάκ
Το τρυφερό ψαρονέφρι σε ένα απλό αλλά μεγαλειώδες πιάτο. Το σβήσιμο με το κονιάκ του δίνει διακριτικό άρωμα ενώ τα τρία διαφορετικά πιπέρια είναι η πινελιά που θα κάνει τη γευστική διαφορά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα pesto
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει αρμονικά τη φέτα στη γέμιση του φιλέτου με τη σάλτσα pesto. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ψαρονέφρι με πατάτες και ρέβες
Το τρυφερό ψαρονέφρι δίνει το παρών στο τραπέζι παρέα με ωραιότατες τηγανίτες από πατάτα και ρέβα. Πεντανόστιμο! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ