Τορτίγιες με 4 διαφορετικούς τρόπους, για όλα τα γούστα, σε συνταγές της Janine Ratcliffe.
1. Με λουκάνικο τσορίθο και ψητή κόκκινη πιπεριά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 γρ. τριμμένη κίτρινη μοτσαρέλα, 50 γρ. λουκάνικο τσορίθο ή άλλο πικάντικο λουκάνικο, 1 κόκκινη ψητή πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι σε κυβάκια και 1 χούφτα κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με λίγο αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα σε μια τορτίγια. Καλύπτουμε με άλλη μία τορτίγια και τη ρίχνουμε σε πολύ ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε και από την άλλη ψήνοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
2. Με γλυκοπατάτα και φέτα
Τρυπάμε μια γλυκοπατάτα με πιρούνι παντού και την ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10΄ ή χρησιμοποιούμε έτοιμη βρασμένη
από συσκευασία. Κόβουμε σε φέτες πάχους του 1 εκ. Ανακατεύουμε 2 κ.γ. πάστα καυτερής πιπεριάς με 1 κ.σ. μαγιονέζα και με το μείγμα αλείφουμε 2 τορτίγιες. Πασπαλίζουμε με 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη τη μία τορτίγια, απλώνουμε φέτες γλυκοπατάτας και ελάχιστο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Καλύπτουμε με τη δεύτερη τορτίγια και την ψήνουμε σε πολύ ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε και από την άλλη ψήνοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
3. Με κόκκινα φασόλια, καπνιστό τυρί και σπανάκι
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μικρή και σοτάρουμε 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε1/4 κ.γ. κύμινο και 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή. Προσθέτουμε 1/4 κονσέρβας φασόλια κόκκινα στραγγισμένα και 2 χούφτες φύλλα από σπανάκι baby, σοτάροντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι (δυναμώνουμε τη φωτιά να εξατμιστούν τυχόν υγρά). Σε μια τορτίγια απλώνουμε 25 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο, απλώνουμε το μείγμα φασολιών και πασπαλίζουμε με άλλα 25 γρ. τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με μια δεύτερη τορτίγια και την ψήνουμε σε πολύ ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε και από την άλλη ψήνοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
4. Με αυγό, αβοκάντο και τσένταρ
Λιώνουμε 1 κύβο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε συνεχώς με πιρούνι να γίνουν
σαν σκραμπλ. Κόβουμε μισό αβοκάντο και το ρίχνουμε πάνω σε μία τορτίγια. Καλύπτουμε με τα αυγά σκραμπλ, 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 25 γρ. τσένταρ τριμμένο και λίγο αγγουράκι τουρσί σε φέτες ή καυτερή πιπεριά jalapenos πίκλα, από βαζάκι. Καλύπτουμε με άλλη μία τορτίγια και την ψήνουμε σε πολύ ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε και από την άλλη ψήνοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Αnt Duncan
Διαβάστε ακόμη:
To απίστευτο τρικ για ώριμο αβοκάντο σε μόλις 24 ώρες
18 φανταστικές -και πάνω απ’ όλα σπιτικές- πίτσες!
14 συμβουλές για τις πιο νόστιμες και καλοφτιαγμένες σαλάτες