Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο σε καλά λιπαρά, πολύ θρεπτικό για την υγεία μας. Και γι΄αυτό όλο και περισσότεροι πείθονται να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους και να το εισάγουν και στη διατροφή των παιδιών τους, Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι ότι για να το απολαύσουμε σωστά πρέπει να ωριμάσει, κάτι που δεν είναι εύκολο. Συνήθως τα αβοκάντο που βρίσκουμε στο εμπόριο δεν είναι έτοιμα για κατανάλωση, πρέπει να τα αφήσουμε να ωριμάσουν.

Κι εκεί, επικρατεί ακόμα μια άγνοια και υπάρχει και μια δυσκολία. Αν το αφήσουμε πολύ, ενδέχεται εντέλει να χαλάσει, αν το κόψουμε νωρίτερα, δεν πολυτρώγεται… Τι κάνουμε; Μια food blogger βρήκε μια πρακτική λύση, που δεν χάνουμε τίποτα να τη δοκιμάσουμε κι εμείς.

Τι θα χρειαστείτε; Ένα αβοκάντο, ένα ακτινίδιο και μια χάρτινη σακούλα. Η influencer Caroline Groth ανέβασε ένα reel στη σελίδα της στο Instagram. Πιο συγκεκριμένα, έδειξε ότι αν βάλουμε ένα άγουρο αβοκάντο μαζί με ένα ακτινίδιο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, θα έχουμε σε 24 ώρες το τέλειο ώριμο αβοκάντο. Σύμφωνα με τη Groth, αυτό συμβαίνει γιατί το ακτινίδιο εκπέμπει αιθυλένιο, ένα αέριο που βοηθά να ωριμάσουν τα φρούτα. Αφού κλείνουμε τα φρούτα μέσα στη σακούλα, το αέριο αυτό παγιδεύεται με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία της ωρίμανσης. Πέρα από το ακτινίδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπανάνα ή μήλο, που εκπέμπουν επίσης αιθυλένιο. Η influencer ισχυρίζεται ότι θα πάρει μόλις 24 ώρες.

Το αιθυλένιο είναι μια φυσική ορμόνη των φυτών που αναπτύσσεται καθώς ωριμάζουν και ρυθμίζει την ανάπτυξη ενός φυτού.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμη

Γλυκές ή αλμυρές συνταγές με αβοκάντο; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας;

Άγουρο αβοκάντο; Το τρικ για να μαλακώσει σε 1 μόλις λεπτό!

Πόσο βλάπτει τον πλανήτη η… μόδα του αβοκάντο;