Τα spring rolls είναι ένα παραδοσιακό ασιατικό φαγητό που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και τη γευστική ποικιλία του. Τα αγαπάμε για το πεντανόστιμο λεπτό και τραγανό τους φύλλο που φτιάχνεται από φύλλο πίτας ή ρυζιού. Συνήθως στο εσωτερικό τους κρύβουν ψιλοκομμένα φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά εποχής αλλά στην πραγματικότητα οι γέμισεις μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερες, αρκεί να αφήσουμε ελεύθερη τη δημιουργικότητά μας, βάζοντας στο παιχνίδι θαλασσινά, κρέατα ακόμα και αλλαντικά. Για να φτιάξουμε τα δικά μας spring rolls, είναι σημαντικό να έχουμε φρέσκα υλικά που θα τα ψιλοκόψουμε σε λεπτές λωρίδες ή κομμάτια για να πετύχουμε την ιδανική υφή στη γέμιση μας. Ακόμη, για να τυλίξουμε τα φύλλα μας πιο εύκολα πριν βάλουμε τη γέμιση, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Ακολουθούμε λοιπόν τις παραπάνω απλές συμβουλές και μπαίνουμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε 5 απολαυστικά spring rolls για κάθε γούστο, βάζοντας ένα πεντανόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι μας.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:

Μεσογειακά spring rolls (Ρολάκια λαχανικών)
Ένα vegetarian finger food-μεζεδάκι του χεριού, που δεν χρειάζεσαι δηλαδή μαχαιροπίρουνο για να το φας.

Πιτάκια με γαρίδες και τζίντζερ
Τα spring rolls είναι από τα πιο δημοφιλή ασιατικά ορεκτικά. Μαγειρεύονται στον ατμό ή τηγανητά.

Spring rolls με σάλτσα πιπεριάς τσίλι βήμα-βήμα
Σούπερ ορεκτικό με υπέροχη σάλτσα πιπεριάς τσίλι στο πλάι! Δείτε βήμα – βήμα πως θα φτιάξετε μόνοι σας το διάσημο ασιατικό ορεκτικό.

Spring rolls με κοτόπουλο
Aυτά τα spring rolls με κοτόπουλο γίνονται εύκολα, γρήγορα και θα γίνoυν το αγαπημένο σας ορεκτικό.

Spring rolls λαχανικών με αρωματικά και χαλούμι
Τα spring rolls με λαχανικά είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα σνακ για όλες τις ώρες. Μπορεί το τύλιγμά τους να είναι ένας μικρός μπελάς, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.