Η χωριάτικη σαλάτα μοσχοβολά καλοκαίρι. Ζουμερή ντομάτα, ψιλοκομμένο αγγουράκι, ελίτσες, μπόλικο ελαιόλαδο, ρίγανη και δυο μεγάλα κομμάτια φέτας ακουμπισμένα στα φρέσκα υλικά. Χρώματα και αρώματα που ξυπνούν μνήμες τόσες πολλές και τόσο έντονες που επιβεβαιώνουν πως το πιάτο αυτό, παρόν σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι, είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Πέρα από την κλασική εκδοχή της χωριάτικης, οι παραλλαγές της είναι πολλές και εξίσου νόστιμες. Με ντάκο και κριθαρένια παξιμαδάκια που ρουφούν όλη τη γεύση του ελαιόλαδου, με ντομάτες φρέσκιες και ψιλοκομμένες, λιαστές ή φουρνιστές η γεύση απογειώνεται χωρίς να αλλοιώνεται η αυθεντικότητά της. Δοκιμάστε τη με όσπρια, πολύχρωμες πιπεριές ή ακόμα και καρπούζι απολαμβάνοντας ένα ελαφρύ και δροσερό γεύμα για τις ζεστές ημέρες του θέρους.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:

Χωριάτικη με ντάκο, λιαστές ντομάτες και κολοκύθια
Μια καλή χωριάτικη σαλάτα δεν λείπει από τα καλοκαιρινά τραπέζια μας. Αυτή ξεχωρίζει με την προσθήκη ντάκου, κολοκυθιού, λιαστής ντομάτας και καππαρόφυλλων, που της δίνουν άλλη γευστική ένταση.

Σαλάτα χωριάτικη με ξινομυζήθρα στο παξιμάδι
Μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα, που μπορείτε να απολαύσετε και ως ένα ελαφρύ βραδινό.

Χωριάτικη σαλάτα με γλιστρίδα και ροβίτσα
Η χωριάτικη σαλάτα κάπως διαφορετικά… Στη σαλατιέρα της χωριάτικης κάνει μια… νόστιμη επίσκεψη μια ωραία τριάδα: Ροβίτσα, γλιστρίδα και αρωματικός βασιλικός.

Χωριάτικη σαλάτα με καρπούζι
Η κλασική χωριάτικη σαλάτα στην πιο καλοκαιρινή εκδοχή της εμπλουτίζεται με καρπούζι και νόστιμα τυρομπαλάκια φέτας.

Χωριάτικη σαλάτα με φουρνιστές ριγανάτες ντομάτες
Η κλασική χωριάτικη σαλάτα, εδώ σερβίρεται με φουρνιστές ντομάτες και γίνεται μία εναλλακτική πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.

Η χωριάτικη στον ντάκο
Βαλάμε τη χωριάτικη στον ντάκο και δημιουργήσαμε μια πολύ χορταστική σαλάτα!

Η υπερ-χωριάτικη σαλάτα
Η πιο αγαπημένη, παραδοσιακή ελληνική σαλάτα γίνεται υπερπαραγωγή με λίγα ακόμη επιπλέον φρέσκα υλικά, που της χαρίζουν περισσότερη νοστιμιά.

Η χωριάτικη στο ποτήρι
Η χωριάτικη σαλάτα μπορεί να ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι, αλλά μπορεί να σταθεί και σε ένα γιορτινό καλοκαιρινό τραπέζι αρκεί να της δώσετε πιο ιδιαίτερη εικόνα, όπως αυτή που παρουσιάζουμε σε αυτή τη συνταγή.

Σαλάτα καλοκαιρινή με καρπούζι και παξιμάδια χαρουπάλευρου
Δροσερή και χορταστική σαλάτα με καρπούζι, ντομάτα, αγγούρι, ανθότυρο και παξιμαδάκια. Το dressing δυόσμου της δίνει τέλειο άρωμα και γεύση.