To olivemagazine.gr δημιούργησε ένα λεξικό γεύσης με όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου για να μην έχετε πια άγνωστες λέξεις στην κουζίνα.
To olivemagazine.gr δημιούργησε ένα λεξικό γεύσης με όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου για να μην έχετε πια άγνωστες λέξεις στην κουζίνα.
Η (ήτα)
Ηδυοσµέλαιο
Το αιθέριο έλαιο του δυόσµου. Περιέχει ως δραστικό συστατικό την καρβόνη (ποσοστό 50%).
Ηλιέλαιο
Το φυτικό λάδι (σπορέλαιο) που προέρχεται από τους ηλίανθους.
Ηλιόσπορος
Τα ώριµα σπέρµατα του ηλίανθου, helianthus annuus. Είναι πολύ καλή πηγή βιταµίνης Ε, µαγνησίου και σεληνίου. Από αυτούς παράγεται το ηλιέλαιο. Τρώγονται χωρίς να έχουν απαραιτήτως ξεραθεί και οι ξεροί πουλιούνται στην αγορά µε ή χωρίς αλάτι. Τα τελευταία χρόνια βρίσκει κανείς τυποποιηµένους ανάλατους, καθαρισµένους ηλιόσπορους, οι οποίοι µπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιµοποιηθούν σε ψωµιά, µπισκότα, σαλάτες κ.λπ.
Ηλιοτρόπιο
Ελαιώδες φυτό της οικογένειας των Σύνθετων, με προέλευση το Περού και το Μεξικό. Ονομάζεται και «ήλιος» Καλλιεργείται σε πολλές χώρες για τους σπόρους του (ηλιόσπορους) από τους οποίους βγαίνει το ηλιέλαιο.
Ημιαφρώδης
Ονομασία οίνου, ο οποίος λόγω της ύπαρξης ζάχαρης κατά τη ζύμωσή του, γίνεται ελαφρώς αφρώδης κατά την εμφιάλωσή του.
Για να δείτε ολόκληρο το Λεξικό κουζίνας -από το Α ως το Ω- πατήστε ΕΔΩ