Το Σαββατοκύριακο έχουμε περισσότερο χρόνο για να ψωνίσουμε τα κατάλληλα υλικά και να οργανώσουμε σωστά το πρόγραμμά μας ώστε να ετοιμάσουμε μια -ή και περισσότερες- πίτες, με τις γεμίσεις που θέλουμε. Μπορούμε να τις καταναλώσουμε ως σνακ, ως ορεκτικό στο φαγητό μας,  ακόμα και ως πρωινό που θα μας δώσει ενέργεια. Εννοείται ότι μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν εύκολα και μέσα στην εβδομάδα για να τις φάμε ως κολατσιό στο γραφείο ή και στο σχολείο.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικές από τις αγαπημένες πίτες για να πάρετε ιδέες:

Πίτα με πατάτες, ρεβίθια και φέτα
Έχετε όρεξη για πίτα αλλά δεν έχετε στο σπίτι τα κατάλληλα υλικά; Νομίζετε! Αν έχετε πατάτες, ρεβίθια και φέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη και πρωτότυπη πίτα!

Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριές
Να φτιάξουμε μια πίτα; Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος δίνει τη συνταγή για μια εύκολη κοτόπιτα με λαχανικά. Νόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι, αλλά κι ελαφρύ γεύμα για τη δουλειά ή το σχολείο.

Ζαμπονοτυρόπιτα με αρωματική σάλτσα ντομάτας
Πίτα σαν πίτσα! Ναι, όλη η νοστιμιά της πίτσας σε ζαμπονοτυρόπιτα! Πάμε στοίχημα ότι θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών;

Στριφτή πίτα με κιμά, μανιτάρια και κουκουνάρι
Μια χωριάτικη, πλουσιοπάροχη πίτα για τα χειμωνιάτικα τραπέζια. Κιμάς, μανιτάρια, κουκουνάρι και τραγανό φύλλο κρούστας τυλιγμένα σε σαλιγκάρι όπως ακριβώς έκαναν οι μαμάδες μας. Θα γίνει κλασική!

Κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου
Μια πλούσια θρεπτική κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου, ένα χωριουδάκι στα 1200 μέτρα στις πλαγιές της Τύμφης. Οι Ηπειρώτισσες μαθαίνουν να ανοίγουν φύλλο από την κούνια αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με έτοιμο.

Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα
Μια πλούσια πίτα, με ιδιαίτερη τεχνική στην παρασκευή και βασικό συστατικό της τη φέτα, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία της (κάσιου = τυρί).

Η μπατζίνα η σωστή
Η συνταγή προέρχεται από γιαγιά στην Καρδίτσα, είναι πλούσια σε υλικά και γεύση και ανήκει στις γιορτινές πίτες.


Κρεμμυδόπιτα
Αρωματική, με κρατσανιστό φύλλο και χορταστική, αυτή η κρεμμυδόπιτα απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες.

Βλάχικη πλιγουρόπιτα με φέτα
Μια βλάχικη πίτα, με καταγωγή από τον θεσσαλικό κάμπο, που αξίζει να δοκιμάσετε.